Primarii si vor mparti singuri banii

Primarii comunelor vasluiene vor putea s-si repartizeze siguri banii pentru bugetele locale. n luna ianuarie 2011, edilii vor fi convocati pentru a face solicitrile de fonduri. Sumele vor fi alocate n raport de nevoile fiecrei comunitti si cu consultarea autorittilor judetene. Printr-o astfel de initiativ, conducerea Consiliului Judetean Vaslui sper ca primarii s nu mai fie nemultumiti de repartizarea banilor.

ncepnd cu anul viitor, mp rtirea sumelor de la stat provenite din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale se va face dup un nou sistem. Prin aceast initiativ, Consilul Judetean (CJ) Vaslui doreste s implice edilii judetului n alocarea banilor pentru comunitt i. Astfel, la nceputul lunii ianuarie 2011, Vasile Mihalachi, presedintele CJ Vaslui, doreste s convoace toti primarii, pentru ca acestia s mpart ntre ei sumele n raport cu necesittile comunittilor si cu consultarea autorittilor. n acest fel, conducerea CJ crede c nu vor mai exista edili nemultumiti de banii primiti, asa cum s-a ntmplat la nceputul acestui an. „Anul 2011 va fi unul deosebit de delicat n privinta acestor sume, n sensul c vor fi mai putin bani dect anul acesta. Ne-am gndit s v convocm la nceputul anului viitor, noi s punem banii pe mas, sumele primite de la Guvern, iar dumneavoastr s discutati si s-i mprtiti ntre voi, asa cum credeti de cuviint. Binenteles, v veti consulta si cu noi n aceast actiune. Cred c asa se va pune capt nemult umurilor unor primari din judet, care spuneau c nu am alocat cum se cuvine aceste sume n 2010”, a declarat Vasile Mihalachi.

Bani putini, nevoi mari

Presedintele CJ Vaslui si-a exprimat satisfactia c institutia pe care o conduce a avut relatii normale cu marea majoritate a autorittilor locale. „mi exprim satisfactia c am reusit mpreun cu dumneavoastr s facem nu tot ceea ce ar trebui, dar n mare s ncepem s derulm niste investitii n judetul Vaslui. As vrea s v spun c, dac v-am suprat n 2010, v-am refuzat cu ceva n 2010, nu v-am dat un rspuns sau nu ati fost multumiti de cifrele de buget, s nu credeti c am fcut-o respectnd „culoarea”. Am respectat doar doleanatele dumneavoastr, care intr n concordant cu dezvoltarea acestui judet” a spus Mihalachi. Chiar dac la buget vor fi fonduri limitate, anul viitor trebuie reabilitat Spitalul Judetean de Urgent Vaslui, Bile de la Gherm nesti, dar si reteaua de drumuri comunale si judetene. „Cei care ocolesc Vasluiul, l ocolesc din cauza drumurilor. n limita posibilittilor financiare, v vom ajuta pe fiecare n parte. S ne trimiteti tot ce intentionati s faceti la nivel de comun”, a explicat Mihalachi. n ncheiere, presedintele CJ le-a urat primarilor sntate si bucurie n familii. „S intrm n 2011 cu alte gnduri: nu de rachiun si rzbunare, ci de voie bun!”, a spus Mihalachi.

Un primar curajos

Pe toat durat discutiilor, mai multi primari au luat cuvntul, expunnd problemele grele cu care se confrunt comunittile pe care le pstoresc. Ioan Ciupilan, primarul municipiului Husi, a avut o interventie elocvent. Edilul Husului a spus c un gospodar bun se cunoaste ndeosebi pe timp de criz economic. „Anul 2010 s l dm deoparte, s ne bucurm de realizrile noastre si s sperm c 2011 va fi mai bun. Pn la urm, un primar bun se dovedeste nu cnd are bani de dau pe-afar, ci pe timp de criz, cnd stie s gestioneze situatia pentru ca cettenii s aib ct mai putin de suferit”, a explicat Ioan Ciupilan.

2 COMENTARII

  1. Poate domnul presedinte al Consiliului Judetean Vaslui Vasile Mihalachi va aloca bani pentru ca la primavara sa se asfalteze drumurile judetene din comuna Vinderei din sudul judetului mai ales drumul judetean Lungesti-Talasmani ,pentru ca aceasta zona arata ca si cum era acum 30 de ani dar noi platim taxe si impozite in fiecare an si am tot votat cu PSD-ul ,va rugam nu ne mai luati ca si cum am fi prosti judetului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.