Printesa Moldovei si taxiurile ei costisitoare…

Ieri dimineat, o consumatoare de alcool nrit din Brlad a fost preluat de Ambulant din piata central si transportat la spital, moart de beat si aproape nghetat, pentru ca, imediat ce a ajuns la destinatie, s dea bir cu fugitii. Chiar dac echipajul solicitat prin numrul 112 a fost obligat s preia pacienta, deplasarea ce a costat cteva sute de lei a fost n zadar.

Foarte des se ntmpl ca betivii gsiti n stare de inconstient pe strzile din Brlad s dea de furc medicilor de gard din cadrul Spitalului Municipal de Urgent Elena Beldiman. Si, pentru c persoanele aduse dau de cdur si se trezesc, nu de putine ori devin agresivi si atac personalul medical. Cu toate acestea, att medicii ct si asistentii sunt obligati s le asigure asistenta medical, mai ales c sunt adusi prin Compartimentul de Primire Urgente (CPU). Departe de aceast situatie, un caz petrecut ieri dimineat a debusolat nu doar personalul din cadrul CPU, ci si echipajul unei Ambulante. n jurul orei 09.15, mai multi brldeni care treceau prin Piata Sfntul Ilie au observat aproape de Hala Central o femeie czut la pmnt. La o privire mai atent, trectorii sau constatat c femeia, cunoscut ca Printesa Moldovei, era moart de beat si aproape nghetat. Pentru a nu o lsa s degere pe strad, au solicitat ajutorul unei Ambulante, care a transportat-o la spital. Numai c, aici, surpriz! Medicii de la CPU nici n-au apucat s-o vad bine c, femeia care-si revenise brusc n timpul cltoriei, a si srit de pe targ si dus a fost. Potrivit acestora, tnra n vrst de 29 de ani si petrece timpul cersind prin piat si, din cnd n cnd, se aboneaz la serviciile Ambulantei si ale spitalului. n ultimii ani, de mai mult de 200 de ori a ajuns la Urgente drogat sau beat rupt si, dup tratamentul standard, fie a rmas internat la Psihiatrie, fie a fost trimis acas. Din pcate, toate cltoriile ei nseamn cheltuieli serioase, att pentru Ambulant, costul unei deplasri ridicndu-se la circa 300 de lei, ct si pentru spital, costul tratamentului n astfel de cazuri fiind si mai mare.

3 COMENTARII

  1. Bah frate, dar cu ce pana corbului merge ambulanta asta? Cu cherosen? De ce costa aproximativ 300lei o astfel de deplasare? Cu taxiul (care tot benzina/motorina consuma), te costa aproximativ 5-8lei. Ambulanta e mai speciala ? sau ce?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.