Eschimosii de pe Donici

SC Termica SA Vaslui a nceput s furnizeze cldur n sistem centralizat la foc continuu. Societatea de termoficare a trecut la regimul de furnizare non-stop, dup ce, n cursul lunii noiembrie, programul de nclzire ctre abonati a fost de patru ore zilnic. Dnut Chirvase, directorul SC Termica SA Vaslui, a spus c instalatiile lucreaz la capacitate maxim, ncepnd cu ultima zi a lunii noiembrie. De ieri, SC Termica a nceput s alimenteze cu agent termic si apartamentele din zona Bolintineanu. Este vorba de 82 de apartamente din cele patru blocuri turn, la care se adaug 64 de apartamente de pe strada Scarlat. Pentru aceste zone, instalatiile de distributie sunt puse la punct, n cursul zilei de ieri, urmnd s se perfecteze si contractul de furnizare a gazelor naturale. Practic, n acest moment, Termica nclzeste 1.650 de apartamente de la nivelul municipiului Vaslui. Este vorba despre apartamente din zonele Confectii, Vidin, 13 Decembrie si la blocurile care au montate centrale proprii: blocurile ANL, 311, 220, 40 G si 363. La aceast dat, societatea de termoficare nu mai are nici o datorie la SC Gaz Est SA Vaslui, iar pentru achitarea energiei electrice a ncheiat un nou grafic de esalonare a pltilor.

Datorii de miliarde

O alt problem important cu care se confrunt Termica este recuperarea debitelor de la populatie. n prezent, penalittile la populatie se ridic la suma de 130 miliarde de lei vechi, iar restantele la energia termic consumat sunt n jur de 50 miliarde de lei vechi. Numai din zona Bolintineanu, datoriile populatiei se ridic la suma de 3,7 miliarde de lei vechi, n timp ce clientii de pe strada Scarlat au de rambursat debite n sum de 1,7 miliarde lei. Pn pe 10 decembrie, Termica va emite facturile pe luna noiembrie pentru cldura furnizat abonatilor. Pe lng cele trei casierii fixe de la nivelul municipiului, alti sapte casieri vor fi prezenti n teren, pentru a face ncasrile curente de la populatie.

Penalitati sterse

Pn la aceast dat, au fost depuse peste 800 de dosare de stingere a penalittilor de ctre clientii Termica, n paralel fiind pltite si o parte din debitele pentru energia termic furnizat. „Fac un apel la populatie s si depun dosarele de penalitti, pentru a fi scutiti de aceste penalizri n baza Legii nr. 175/2010. n acest moment, Uzina este n conservare, iar noi ne desfsurm activitatea n strada Feroviari nr. 363, parter”, a mai spus Chirvase. Ca o noutate, abonatii Termica Vaslui vor putea solicita audiente pentru fiecare smbt, ntre orele 10.00 – 14.00. Cererile pentru solicitarea unei audiente trebuie s fie depuse cu dou zile nainte. „Eu am fost la sediu si la sfrsitul acestei sptmni, singurele persoane care au venit la audiente fiind presedintii unor asociatii de proprietari”, a explicat Chirvase.

Pentru zona Donici inca se cauta o solutie

„Cu o problem mai delicat ne confruntm n zona Donici, unde avem 63 de apartamente care sunt legate la sistem. Apartamentele sunt situate n 19 blocuri si sunt foarte rsfirate, iar cel mai apropiat punct termic de unde trebuie s livrm cldura este la Confectii”, a spus Dnut Chirvase. Din cauza acestor considerente tehnice, care necesit costuri foarte mari pentru nclzirea apartamentelor de pe Donici, municipalitatea va identifica o alt solutie pentru sprijinirea acestor familii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.