Titi vrea explicatii de la Nuti!

Suprat la culme, asa a venit, ieri, primarul Constantin Constantinescu la conferinta de pres sptmnal, iar motivul este extrem de serios: municipiului Brlad i-a fost respins un proiect n valoare de 1 milion de euro. 0,5 puncte ar mai fi trebuit pentru ca dosarul s fie declarat eligibil, sustine primarul. Este o adevrat btaie de joc, iar la mijloc nu poate fi dect Dan Marian!, a acuzat el. Primarul nu a probat n niciun fel aceast acuzatie, dar a spus c i va cere explicatii direct Elenei Udrea, ministrul Dezvoltrii. Dan Marian, presedintele PDL Vaslui, nu a dorit s comenteze afirmatiile lui Constantinescu.

Proiectul respins, „Implementarea conceptului de administratie electronic la nivelul Primriei Brlad”, n valoare de un milion de euro, viza informatizarea Primriei si presupunea achizitionarea unor calculatoare si a altor obiecte de birotic menite s eficientizeze activitatea institutiei. „Nu suntem la guvernare, nu primim nimic! S fie clar! Cum s nu fiu rzvrtit si suprat, cnd vd c primim un rspuns n btaie de joc! Cic ne mai trebuiau 0,5 puncte ca s fie eligibil, asta dup ce ni s-a acceptat solicitarea de reevaluare. Altii fac proiecte pe suluri de hrtie igienic si le cstig iar noi, cu documentatii serioase si cu zeci de drumuri poate pe la Piatra Neamt sau Bucuresti, suntem btaia lor de joc. La mijloc nu poate fi dect Dan Marian! Sigur el s-a bgat aici!”, a acuzat primarul Constantin Constantinescu. Continund seria „secretelor de serviciu”, primarul a mai afirmat c ia cerut o mn de ajutor si senatorului PDL Vasile Pintilie, cruia i-ar fi propus ca, n cazul unui succes al proiectului, aparatura s fie achizitionat de la firma sa. „Numai nu m-am pus n genunchi la Pintilie si i-am spus c lum de la el de la firm. A zis c ne ajut. Nu pe noi, ci pe oamenii care l-au trimis n Senat si care l-au votat. Si ce a fcut? Nimic! Probabil cele 2.000 de voturi care le-a obtinut nu prea conteaz n fata sefilor lui de la Bucuresti. i felicit, asadar, pe Dan Marian si pe Pintilie pentru implicare. Am s m duc personal la ministrul Udrea s i vorbesc despre acest subiect. Abia ne permitem s mentinem curtenia n oras, s ntretinem parcurile sau s mentinem n viat Grdina zoo. Dar fr ajutorul Guvenului nu putem face niciun alt proiect n oras”, a mai spus primarul.

Dan Marian: no comment!

Contactat telefonic, deputatul Dan Marian, presedintele PDL Vaslui, a spus c nu cunoaste nimic despre acest subiect si c nu vrea s comenteze afirmatiile primarului Constantinescu. Mai mult, Marian a spus c nu vrea s i fac jocul primarului de Brlad. Cellalt „vinovat”, senatorul Vasile Pintilie, sustine c vinovat de respingerea acestui proiect se face chiar echipa de proiecte a Primriei, care nu a stiut s si fac treaba. „Domnul primar, pentru care eu am, ca persoan, tot respectul, ar trebui s fac si s promoveze proiecte eligibile, nu s mi solicite mie ajutorul abia atunci cnd proiectul a fost respins. Asta pentru c n astfel de situatii aproape c nu se mai poate face nimic. Solutia ca Brladul s obtin finantri este foarte simpl: realizarea de proiecte eligibile si coagularea tuturor politicienilor din zon, lucru pe care eu l-am repetat n mai multe rnduri si domnului primar, si domnului deputat Adrian Solomon”, a spus Pintilie.

4 COMENTARII

  1. dragii mei, finantarile pt proiecte sunt pe bani europeni, pe care romania oricum ii da in fiecare an. ideea d-lui primar nu e rea, si oricum, chiar daca primeste sau nu bani pt proiect, voi tiot atatia bani o sa aveti de mancare. din punctul meu de vedere, este mai bine sa incurajam proiectele, ca asa, sau numai asa, vom aduce bani in oras. daca palavragim la vrajeala, nu castigam nimic. mergeti cu propuneri, care sa sprijine populatia in nevoie, care este in procent de peste 80 %, dar care sa implice atat autoritatile cat si populatia in nevoie. ganditi constructiv, si propuneti, ca de vorbit e usor, de facut e greu. faptul ca vrea sa modernizeze modul de lucru al functionarilor, nu poate fi decat benefic, poate asa castigati mai mult timp pt voi, si petreceti mai putin la primarie.

  2. Un proiect mai eligibil, ar fi fost ”Eiminarea comunistilor si securistilor din institutii” dar a lipsit, ….doar curajul edilului si asentimentul d-nei Udrea, deoarece nu de calculatoare si alte alea duce lipsa institutia Primariei, ci chiar de reformare pentru disparitia imposturii si a nepotismului!!

  3. VORBA DULCE MULT ADUCE SPUNE O VORBA DIN BATRUINI DAR CARE PENTRU CUPLUL CONSTANTINESCU-SOLOMON NU EXISTA ASA CA NU VETI OBTINE NICIODATA NIMIC CHIAR DACA AR FI PSD-EUL LA PUTERE SI ASTA S-A VAZUT IN TIMPUL GUVERNARII LUI BOMBONEL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.