Centrul de transport intermodal Falciu

Corneliu Bichinet, vicepresedintele Consiliului Judetean Vaslui, a propus, luni, la Cahul, ca din Planul de Actiune al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunrii s fac parte si proiectul Centrul de transport intermodal Flciu. Acest proiect face deja parte din Strategia de dezvoltare economico-social a judetului Vaslui cu orizontul 2013-2020.

Luni, 22 noiembrie, o delegatie a Consiliului Judetean (CJ) Vaslui, condus de vicepresedintele institutiei, Corneliu Bichinet, nsotit de Cristina Vasiliu, sef serviciu dezvoltare local si integrare european, a participat la Cahul, n Republica Moldova, la o mas rotund care a avut ca scop identificarea de proiecte comune Romnia – Republica Moldova pentru implementarea Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunrii. ntlnirea a avut loc la sediul Consulatului General al Romniei la Cahul, la initiativa consulului general Gentiana Serbu, si a fost moderat de Viorel Ardelean, coordonator national al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunrii, director n cadrul Ministerului romn al Afaverilor Externe. Au participat reprezentanti ai autorittilor locale din judetele Vaslui, Galati, ai mediului de afaceri din judetul Vaslui, ai mediului universitar din Galati si Cahul, precum si factori de decizie din raioanele Cantemir si Cahul. n cadrul ntlnirii, au fost prezentate o serie de proiecte comune care pot fi incluse n Planul de Actiune al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunrii, judetul Vaslui avnd ca propunere proiectul „Centrul de transport intermodal Flciu”, proiect inclus n portofoliul Strategiei de dezvoltare economico-social a judetului Vaslui cu orizontul 2013-2020. Masa rotund organizat la Cahul a avut ca rezultat conturarea unor proiecte ce vor fi analizate, discutate si, parte din ele, introduse n Planul de actiuni al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunrii, Plan ce va primi finantare de la Uniunea European. Urmeaz ca, pn la sfrsitul anului n curs, Strategia s fie definitivat si aprobat la jivelul structurilor Uniunii Europene.

1 COMENTARIU

  1. CJ,cand se va asfalta drumurile judetene din comuna Vinderei drumul Lungesti-Talasmani ? Noi de aici din sudul judetului suntem buni doar sa votam PSD si sa platim taxele si impozitele in fiecare an ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.