Casa Silvian, viitorul sediu al Starii Civile

n curnd, brldenii care vor dori s se cunune civil nu o vor mai putea face la sediul actual al Strii Civile, situat n centrul orasului, ci ntr-o nou locat ie, Casa de oaspeti sau Casa „Silvian”, de pe Bulevardul Epureanu. Acest deziderat va fi realizat dup ce lucrrile de consolidare aflate n plin desfsurare se vor finaliza. „Initial, Casa Silvian era „n crti” pentru mutarea cresei din oras, ns, n urm cu putin timp, s-a ajuns la concluzia c cel mai bine s-ar preta ca imobil pentru Starea Civil. Ct despre spatiul n care functioneaz acum Starea Civil, acesta nu va rmne nefolosit. Dup ce totul va fi mutat n noua locatie, aici va fi adus Sectia pentru copii a Bibliotecii Municipale „Stroe Belloescu”, din fosta cldire a Scolii nr. 2″, ne-a spus Constantin Nituc, purttorul de cuvnt al Primriei Brlad. Aproape de o nou ntrebuintare se afl si Casa Rosie, din imediata apropiere a Judectoriei Brlad. Dup aproape patru ani de reabilitare si 7,6 miliarde lei vechi cheltuiti, la sfrsitul lunii noiembrie, imobilul va deveni Centrul Cultural „Mihai Eminescu”.

4 COMENTARII

  1. Cred ca era mult mai bine sa fi mutat biblioteca in fosta casa de oaspeti. E un spatiu prea mare pentru starea civila si ce ramane e prea mic pentru o biblioteca. Cine a mai vazut biblioteca la parter de bloc? Iar praful in ochi cu centrul cultural de la casa rosie e nesimtire pe fata: acea casa a fost a directorului scolii normale si decent era sa devina un sediu al profesorilor din oras, un loc de intalnire al acestora, nu un alt muzeu inutil! Dar asa se baga bani in prostii: centrul cultural Eminescu! Ce clestar de cultura se va desfasura acolo???? Cui va folosi? Vor ceti barladenii mai mult Eminescu? Va avea, in sfarsit doctorul Teodorescu un mic palat pentru orgoliul propriu?

  2. Bai ce fel mai scrieti sa dea …. Domnu` mila si talent !
    Auzi cica ,, brldenii care vor dori s se cunune civil nu o vor mai putea face la sediul actual al Strii Civile, situat n centrul orasului, ci ntr-o nou locat ie, Casa de oaspeti sau Casa Silvian
    Adica, vezi Doamne, e o cheste dureroasa taree nene.. oamenii ar vrea din rarunchi sa se cunune neaparat acolo, da` uite al draku kele pe municipalitate, nu vor mai putea de la momentu ala incolo !
    Ca parca la noua locatie bantuie fantome si moroi si insurateii fuge de ha locatie ca al nechemat de tamie, ptiu drace !
    Ha, ha, ha, ha

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.