Brladenii nu vor plati mai mult. Brladul nsa, da!

In timp ce proiectul de hotrre prin care se dorea majorarea tarifelor la transportul n comun din Brlad a primit aviz nefavorabil n comisia de finante din cadrul Consiliului Local, cel prin care cota de cofinantare asigurat de Primrie pentru reabilitarea Parcului Zoo a trecut ntr-o fractiune de secund. Dac n primul caz efectul este pstrarea pretului unui bilet/abonament la autobuz la acelasi nivel, n cel de-al doilea, creste suma care va fi achitat din bugetul local. Adic tot din buzunarele brldenilor!

Printre proiectele de hotrre ce trebuiau votate de consilierii locali brldeni la finele lunii octombrie se numr si cel referitor la scumpirea tarifelor la transportul n comun n Brlad. Mai exact, era vorba despre un proiect de hotrre privind aprobarea actualizrii tarifului si a abonamentului pentru cltoriile cu mijloacele publice de transport de persoane din municipiul Brlad. Potrivit documentat iei, de la 1 decembrie 2010, pretul unui bilet de autobuz ar fi crescut de la 1,3 lei la 1,6 lei, iar cel al abonamentului de la 58 lei la 75 lei. Numai c minuntia de proiect care ar fi urmat s bage mai adnc mna n buzunarele celor ce nu dispun de autoturisme si circul cu autobuzele nu a mai ajuns n sedinta ordinar de consiliu. Iar motivul este foarte simplu. Unul din criteriile specificate n solicitarea societtii concesionare, respectiv cresterea salariilor la angajati, nu a fost pe placul comisiei de finante din cadrul Consiliului Local. Si pe bun dreptate!

Proiectul invizibil, mai scump cu 2 miliarde lei vechi

Dac n privinta scumpirii biletelor de autobuz lucrurile rmn deocamdat neschimbate, brldenii nemaifiind la mai putin de o lun distant de majorare, altfel se prezint situatia referitoare la partea de cofinant are ce-i revine Primriei pentru reabilitarea Grdinii Zoologice. Chiar dac nu direct din buzunarele lor, tot brldenii vor fi cei care vor suporta aceste cheltuieli. Indirect, din bugetul local. Pentru niste lucrri de lrgire a spatiilor care adpostesc animalele, asteptate de vreo doi ani si jumtate si pentru care Ministerul Mediului nu s-a ndurat nici pn acum s aloce fondurile necesare. Totusi, n sperant a c miliardele de lei vechi vor veni pn la urm, la finele sptmnii trecute, consilierii locali au votat c sunt de acord cu actualizarea cotei de cofinantare pentru a crea conditii mai bune animalelor din custi. n urma majorrii TVA-ului cu 5%, si cota de cofinantare de la bugetul local a trebuit s fie majorat cu acest procent. De la circa 16 miliarde de lei vechi, ct era valoarea initial a proiectului, acum s-a ajuns undeva la 18 miliarde de lei vechi, din care Ministerul Mediului trebuie s asigure 75%. Adic partea noastr s-a majorat cam cu 2 miliarde. Din pcate, nici acum nu stim cnd vor fi trimisi banii pentru a putea ncepe licitatia si lucrrile, ne-a spus Mihai Vicol, seful Serviciului Investitii din cadrul Prim riei Brlad. Cert este c, indiferent c respectivele fonduri vor fi alocate n 2011, 2012 sau chiar mai trziu, partea pus la btaie de municipalitate nseamn de fapt banii brldenilor. Si n-ar fi exclus ca, ncepnd cu 2011, taxele si impozitele locale s fie majorate pentru a se putea face rost de fonduri suficiente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.