O piesa de teatru de prost gust

Dumitru Buzatu, presedintele Organizatiei Judetene a PSD Vaslui, a reactionat imediat la vizita ministrului Elena Udrea n judetul Vaslui, chiar nainte ca vizita propriu-zis s aib loc. Ieri dimineat, liderul socialdemocrat a condamnat servilismul primarilor care, pentru a-si ajuta comunittile, au o atitudine ntelegtoare fat de reprezentantii actualei puteri. Dar, a subliniat Buzatu, nu este vorba de primarii Vasile Pavl si Jan Ciupilan, al cror comportament trebuie nteles prin prisma necesittilor comunittilor pe care le conduc, ci de… primarii dalmatieni.

Dumitru Buzatu a vorbit despre piesa de teatru de prost gust a PDL, respectiv venirea ministrului Dezvoltrii, Elena Udrea, la Husi, vizit prilejuit de semnarea documentelor de finantare pentru o serie de proiecte extrem de importante pentru municipiile Vaslui si Husi. Dar, a continuat Buzatu, dac ar fi fost o simpl vizit, nu ar fi fost nimic ru. Piesa aceasta de teatru de prost gust se intituleaz Puciul de la Husi, c tot i place doamnei Elena Udrea acest cuvnt. Este foarte important ca Elena Udrea s se plimbe cu Dan Marian prin Husi, pentru a pcli populatia judetului Vaslui s l aleag pe acesta presedinte al Consiliului Judetean, a declarat liderul PSD Vaslui. Buzatu a mai spus c nu este prima dat cnd PDL-ul ncearc s pcleasc electoratul vasluian. Elena Udrea este a doua oar n judetul nostru pentru a-i pcli pe oameni. De la vizita trecut, nici un leu nu a venit n judetul Vaslui. Nici un apartament ANL nu a fost construit, nicio cas din cele zece destinate specialistilor nu are fundatia turnat. Aceste vizite nu pot estompa efectele msurilor de austeritate extrem de grave care se revars asupra oamenilor.

Pupincursismul administrativ

Dumitru Buzatu a precizat c, de multe ori, autorittile locale adopt o serie de comportamente false, spre exemplu pupincurismul, (…) gndindu-se c mila Elenei Udrea se revars asupra lor. Ce poate fi evitat n astfel de situatii, a continuat Buzatu, este (…) atitudinea ultraservil a autorit- tilor administratie publice locale. Si Elena Udrea ar putea fi mai retinut. I-as recomanda s nu si mai asume lucruri pentru a cror realizare nu are niciun merit. Singura binefacere a acestei guvernri a fost, dincolo de msurile cu impact negativ asupra populatiei, amputarea bugetelor locale, concomitent cu atribuirea injust, prin intermediul hotrrilor de guvern, a fondurilor bugetare, fr a se tine cont de eficienta cheltuirii acestora. n mod cert, aceste fonduri vor fi pierdute. Lucrrile fcute acum nu se vor mai cunoaste n primvara viitoare, a prezis liderul PSD Vaslui.

Cine sunt pupincuristii?!

n niciun caz Vasile Pavl, primarul municipiului Vaslui, si Jan Ciupilan, primarul municpiului Husi, a subliniat n repetate rnduri Dumitru Buzatu. Dac cineva mi spune c primarul Jan Ciupilan moare de admiratie pentru Dan Marian, acum plec de aici! Spera ca husenii s nteleag c primarul face lucrul acesta pentru binele orasului si oamenilor care l-au ales n functie. n orice caz, singurul lucru care merit remarcat este legat de atitudinea oamenilor, pe care presiunile repetate i oblig s fie umili si servili. ntrebat cine sunt primarii pupincuristi, Buzatu a rspuns fr ezitare: primarii dalmatieni, n special cei liberali care, n campanie electoral, desi aveau candidat la presedintia Romniei, au semnat un document de sustinere a candidatului Traian Bsescu. Evident, vizita unui reprezentant al Guvernului Romniei impune un minim de etichet, a admis Dumitru Buzatu, dar mare atentie la comportament. Sper ca oamenii s remarce n puciul acesta o ncercare de a prelua puterea prin mijloace neortodoxe. De aceea, ar trebui s fie indiferenti, s se uite (la Elena Udrea, n.r.) ca si cum nu ar vedea nimic.

De ce nu a mers Buzatu la Husi?

1.Poate m-as fi dus si eu s particip la ntlnirea cu Elena Udrea, dar m tem c nu m voi putea abtine si voi spune lucruri pe care mai trziu le voi regreta.
2. Nu merg, pentru c as atrage atitudini sanctionatorii asupra primarilor, adic pierderea finantrilor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.