O brladeanca a amenintat ca se va sinucide

Ieri, o brldeanc n vrst de 36 de ani s-a urcat pe un stlp metalic, amenintnd c se va aruncat n gol dac autorittile locale nu o vor ajuta s treac peste iarn. Femeia, care are sapte copii, primea lunar de la Directia de Asistent Social din cadrul Primriei peste 12 milioane de lei vechi.

Femeia se numeste Liliana Pletosu. De la 20 de metri deasupra solului, ea a amenintat c si va lua zilele dac municipalitatea nu va relua acordarea aloca- tiei de hran. Problema este c femeia, oricte argumente ar avea de partea ei, nu din vina Primriei a ajuns n aceast situatie disperat. Acum ceva timp, Primria i-a oferit un loc de cas si un ajutor financiar n cuantum de 3.000 lei. Nici pn acum ea nu si-a ridicat un acoperis deasupra capului iar banii… s-au evaporat. Prin urmare, conducerea Directiei de Asistent Social din cadrul institutiei i-a solicitat returnarea sumei. Neavnd de unde, s-a gsit totusi o solutie: sistarea alocatiei de hran pn la stingerea debitului. Trebuie spus c, lunar, femeia mergea la Cantina de ajutor social de unde si ridica alimente n cuantum de 1.260 lei, pentru ea si cei sapte copii. Aproape din vrful stlpului metalic, ea a strigat, mai bine de o jumtate de or, c se va arunca n gol dac nu i se reia acordarea acestui ajutor. Imediat, la fata locului au venit dou echipaje de politie, o masin de ambulant si o autoscar a Detasamentului de Pompieri Brlad. Negocierile cu femeia au fost purtate de ctre agentul principal Lucian Brgu, care, pentru a se ntelege cu ea, s-a urcat la ultimul etaj al imobilului din apropiere. n cele din urm, tratativele au dat roade, iar Liliana Pletosu a fost convins s se lase ajutat s coboare de pe stlp. S stiti c aici va fi moartea mea dac nu mi se d napoi cantina (aloca- tia de hran, n.r.)! Eu nu am ce s le pun pe mas copiilor si am copii foarte buni la nvttur. Dumneavoastr stiti, s-a adresat ea politistului. Sunt bolnav de diabet si fac insulin. Mai bine m omor dect s mi vd copiii rbdnd de foame, a mai spus femeia n timp ce cobora pe scara pompierilor. n ciuda protestului disperat, femeia are slabe sanse s reprimeasc ajutorul de hran pentru cei sapte copii. Problema, au precizat surse din Primrie, rmne n studiul directiei de Asistent social din cadrul Primriei Brlad.

2 COMENTARII

  1. Sa-i retineti bani mai putini si nu toti odata, chiar nu va ginditi la biata femeie cu ce sa-si mai creasca acei copii, ajutati-o.Ei sunt viitorul tarii noastre, cum ii ajutati acum asa o sa va vada si ei mai tirziu. Stiu ca este saracie peste tot, dar cei care s-au inbogatit de pe urma saracilor, ar fi cazul sa dee inapoi, un pic de bun simt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.