Joia banilor

Ieri a fost o zi bun pentru primarii municipiilor Husi si Vaslui, Jan Ciupilan si Vasile Pavl. Ministrul Dezvoltrii, Elena Udrea, a venit la Husi pentru a semna contractele n valoare de peste 30 de milioane de euro care vor schimba fata celor dou localitti.

n sala mare a Primriei Husi au fost prezenti parlamentari, directori de servicii deconcentrate, membri PSD si PDL, dar si simpli cetteni, dornici s o vad pe Elena Udrea. Momentul semn rii contractelor de finantare, programat pentru ora 15.00, a nceput la ora 16.00, prefatat de scurte declaratii ale actorilor principali, cei doi primari, Jan Ciupilan si Vasile Pavl, dar si a deputatului Dan Marian, liderul PDL Vaslui. Punctul culminant al ntlnirii a fost discursul Elenei Udrea, care a pus accentul stiut: Facem ce trebuie pentru a scoate tara din criz. Ministrul Dezvoltrii a vorbit n termeni optimisti despre soarta celor dou proiecte, promitnd s vin si la inaugurarea obiectivelor. Cineva m-a ntrebat ce legtur este ntre tierile de panglici si tierile de salarii. I-am rspuns: cu ct mai multe panglici vom tia, cu att mai putine salarii vom tia. Inspirat anecdot, numai c, pe bani europeni sau nu, cel putin deocamdat, se taie cam putine panglici si cam multe salarii… Din festivitatea de semnare a contractelor nu au lipsit aluziile electorale, liderul PDL Vaslui, deputatul Dan Marian, lansnd o provocare conducerii Consiliului Judetean, dar si un avertisment: Aceste dou proiecte nu se vor putea materializa dac Consiliul Judetean nu va fi un partener al autorittilor locale, a spus Dan Marian, aruncndu-le, astfel, o mnus sefilor CJ Vaslui.

Pentru ce s-a semnat?

Jan Ciupilan, primarul municipiului Husi, a trecut n revist cele patru obiective care vor fi realizate cu bani europeni: reabilitarea a 37 de kilometri de strzi, crearea unui centru de consultant (n cldirea fostei policlinici), modernizarea parcului Recea si montarea de camere video n ntreg municipiul Husi. Vasile Pavl, primarul municipiului Vaslui, a precizat c cei aproximativ 21 de milioane de euro care vor fi accesat i vor transforma Vasluiul ntr-un oras frumos si elegant. Planul Integrat de Dezvoltare Urban prevede refacerea a 14 kilometri de strzi, reabilitarea Centului civic al municipiului, extinderea retelei de troleibuz, nfiin- tarea de noi centre sociale si monitorizarea centrelor de risc cu ajutorul unui sistem video.

2 COMENTARII

  1. Dar cheltuielile de deplasare la Husi ale unor persoane care nu au nimic de a face cu aceasta finantare precum si lipsa lor de la serviciu cine o deconteaza?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.