Sarmale la Sarbatoarea Toamnei

Ca la fiecare editie a Srbtorii Toamnei, Constantin Constantinescu, primarul Brladului, va mprti, si n acest an, peste 20.000 sarmale fierbinti brldenilor dornici de distractie.

Potrivit purttorului de cuvnt al Primriei, deja s-a stabilit ca srbtoarea ce aduce omagii recoltei s se desfsoare n primele trei zile ale lunii octombrie. Standurile cu legume si fructe, tarabele mesterilor populari sau cele ale comerciantilor de bere, mici, pastram si alte preparate culinare vor fi amplasate tot n Piata 9 Mai. Dac n primele dou zile acestea vor fi principalul punct de atractie pentru brldenii abtuti de diminurile salariale si celelalte probleme cotidiene, pe 3 octombrie, atentia va fi ndreptat spre deja traditionalul cort Take, Ianke si Cadr. Motivul: edilul sef va mprti mii de srmlute aburinde trectorilor, iar viceprimarul va drui cte un pahar de vin. Scopul srbtorii nu este neaparat realizarea de profit, ct mai ales s ofere distractie brldenilor, fr cheltuirea banilor de la buget. Deja avem cereri de la comerciantii care vor s nchirieze spatii, iar distractia va fi asigurat de artisti si ansambluri de muzic popular. Atractia o va constitui cortul Take, Ianke si Cadr, unde primarul va mprti peste 20.000 sarmale fierbinti, ne-a spus Constantin Nituc, purttorul de cuvnt al institut iei. n primele dou zile, momentele de voie bun vor fi asigurate de artistii locali Silvia Ene, George Forcos Palade, Gabriela Diaconescu, precum si de Fanfara Brldeanca si Ansamblul Folcloric Balada. Pentru ultima zi, municipalitatea a pregtit brldenilor o adevrat surpriz. Pe lng invitatul permanent din Republica Moldova, respectiv maestrul Nicolae Botgros si Ansamblul Lutarii, Primria va ncerca s-l aduc si pe preotul Cristian Pomohaci, unul dintre artistii populari ai momentului. De men- tionat c, la editia de anul trecut a Srbtorii Toamnei, municipalitatea a servit 20.000 sarmale aburinde si 500 litri de vin.

11 COMENTARII

  1. S-AU COLECTAT ATATIA BANI DIN BALCI SI NU A DAT DECAT 180 RONI SALAR ASISTENTILOR PERSONALI.SA TINA SI EL O PERS.CU HANDICAP CU BANII ASTIA 24 DE ORE PE ZI.RUSINEEEEEEEEEEE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.