Moartea din farmacii

Srcia si lipsa banilor pentru medicamente scurteaz drastic viata pensionarilor vasluieni. n primele opt luni ale anului, 3.400 de btrni au murit din cauza bolilor si a lipsurilor. Fat de aceiasi perioad a anului trecut, rata mortalittii n rndul vrstnicilor vasluieni este mai mare cu 500 de persoane. Ion Stamate, presedintele Comitetului Judetean al Sindicatelor Pensionarilor (CJSP) Vaslui, a spus c, dac va fi o iarn groaznic, vor pieri aproape jumtate din btrnii bolnavi. Stau oamenii cu retetele compensate acas si nu au bani s le cumpere, pentru c sunt foarte scumpe chiar si compensate. Situatia este jalnic. Nici mprumuturile nu sunt o solutie, deoarece banii trebuie dati napoi si nu este de unde, a spus Stamate. Mai mult, foarte multi pensionari au n ntretinere si nepotii ai cror printi sunt plecati n strintate. Cum economia din trile europene este n criz si banii trimisi n tar sunt tot mai putini sau deloc, acestia se descurc tot mai greu. n astfel de situatii, bunicii trebuie s cheltuie bani din pensiile lor, care si asa sunt mici, pentru a creste nepotii. n acest context, Federatia National a Sindicatelor Pensionarilor a hotrt un plan de actiuni pentru septembrie. Astfel, n perioada 6 – 10 septembrie, se vor tine conferinte de pres la nivel central privind starea de viat a pensionarilor. n acest sens, au fost trimise n judete tabele prin care s se strng semn turile pensionarilor mpotriva generalizrii impozitului pe pensii. n acest moment, statul impoziteaz doar pensiile mai mari de 1.000 lei. Pn pe 21 septembrie, se vor aduna adeziuni, iar pe 27 septembrie pensionarii vor picheta Parlamentul Romniei, iar semnturile strnse din tar vor fi duse la Guvern.

4 COMENTARII

  1. ce legatura are titlul cu ce-ati scris aici?

    Sunt farmaciste care se imbogatesc pe spatele clientilor, le-a verificat cineva vreodata? au jeep-uri, apartamente in Iasi, la munte si cine mai stie pe unde, vile si fac de fapt comert cu moldovenii….trafic de tigari…

  2. hai, lasati-o balta! titlu de 2 lei!Bine ca ati gasit vinovatul!!!! dar, ca in loc sa-si ia medicamente isi cumpara bautura, asta de ce nu spuneti???Apa de la fintina nu costa bani si este …din belsug!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.