Cu tunurile pe saraci

Guvernul Boc umbl si la cuantumul alocatiei complementare si monoparentale. Un proiect de lege vizeaz reducerea plafonului maxim de acordare de la 470 lei pe membru de familie la 370 de lei. La nivelul judetului Vaslui, circa 15% din totalul familiilor nevoiase vor pierde acest sprijin financiar. La data de 1 august 2010, erau n plat 6.888 de alocatii monoparentale si, de asemenea, erau nregistrati 24.711 de beneficiari de alocatii complementare.

Potrivit unui proiect de lege privind alocatia pentru sustinerea familiei, instituirea noii alocatii se bazeaz pe rationalizarea alocatiei familiale complementare si a alocatiei de sustinere pentru familia monoparental. Astfel, se doreste o „tintire” mai bun a prestatiei si acoperirea suficient cu msuri de asistent social a familiilor cu copii cu venituri extrem de reduse. Comparativ cu plafonul de 470 de lei pe membru de familie, ct a fost pn n prezent, noul plafon de acordare a alocatiei va fi de pn la 370 de lei. Alocatia pentru sustinerea familiei se acord tuturor familiilor formate de sot, sotie si copii aflati n ntretinerea acestora, care locuiesc mpreun, si familiilor formate din persoan singur si copii aflati n ntretinere. La nivelul judetului Vaslui, aproximativ 15% din num- rul familiilor care beneficiau de alocat iile complementar si monoparental nu vor mai primi acest sprijin financiar. La data de 31 august, n judetul nostru erau 24.711 de beneficiari de alocatie complementar si 6.888 de beneficiari de alocatie monoparental.

Noile cuantumuri

Cuantumurile drepturilor sunt stabilite n functie de numrul copiilor. Pantru familiile cu doi printi, la venituri ntre 0 – 200 lei pe membru de familie, vor primi 30 lei pentru un copil; 60 de lei pentru doi copii; 90 de lei pentru familii cu trei copii; 120 de lei pentru familii cu patru si mai multi copii. Familiile cu venituri ntre 201 – 370 lei vor primi 25 lei pentru un copil; 50 de lei pentru doi copii; 75 de lei pentru trei copii si 100 de lei pentru patru si mai multi copii. n cazul familiilor cu un singur printe, la venituri ntre 0 – 200 lei pe membru de familie se va primi 50 de lei pentru un copil; 100 de lei pentru doi copii; 150 de lei pentru trei copii si 200 de lei pentru patru si mai multi copii. n cazul unor venituri de 201 – 370 lei pe membru de familiei, cuantumul alocatiei va fi de 45 lei pentru un copil; 90 de lei pentru doi copii; 135 de lei pentru trei copii si 180 de lei pentru patru si mai multii copii.

3 COMENTARII

  1. bai gigi dar esti prost de dai in gropi.tu nu stii ce sunt aceste alocatii.sunt un sprijin pentru cei care au venituri mici,sau copii crescuti de un parinte care munceste si el dar nu castiga cat tine ca poate e handicapat si nu poate.tu esti handicapat mintal fata de acestia,ar tb sa iti dea si tie mai mult

  2. Ajutoarele sociale, , de caldura, de handicap si alte ajutoare…incurajeaza NEMUNCA! Un slariat care munceste 8 ore pe zi timp de o luna primeste 600 de lei, iar puturosii, stau la crisma si rid de prostii care lucreaza!!! Sa mai rida si de acum~!In afara de statul cu mina intinsa ce fac pentru societate??

  3. saracu’ dom’ Baselu’!cat s-o mai fi scremut el pana i-a venit ideea ! lasa sa ne mai taie din bani,ca tot n-avem de unde. nu stiti cand mai are chef sa ne dea niste papuci second hand si carnati idem?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.