Ce-au fost si ce-au ajuns!

Nume grele din justitie, Parlament sau sntate, din judetul Vaslui, au fost declarate de CNSAS c au avut legturi puternice si foarte puternice cu fosta Securitate. Fie c e vorba despre colaboratori sau chiar lucrtori ai temutei institutii, CNSAS a initiat sute de litigii pentru constatarea acestor calitti.

Din Raportul de activitate pe 2009 al Consiliului (dat publicit- tii zilele acestea) a reiesit c s-a lucrat aproape de dou ori mai mult anul trecut dect n 2008. Prin urmare, nu au scpat de verificri nici unii vasluieni, care ocup functii grele n aceste zile. Prin urmare, CNSAS a deschis un litigiu pentru constatarea calittii de colaborator a judectorului brldean Veronel Aioanitoaie, fostul presedinte al Judectoriei Brlad. Acesta apare la pozitia nr. 4 iar procesul pentru constatarea acestei calitti a judectorului se afl n curs de solutionare nc din anul 2008. Un dosar mult mai recent, ntocmit n cursul acestui an, este cel al fostului colaborator Viorel Petcu. Acesta ocup functia de manager interimar al Spitalului Municipal de Urgent Elena Beldiman din Brlad si a fost propus pe acest scaun de primarul orasului, Constantin Constantinescu, dup ce n trecut Petcu a mai fost sef al aceleiasi unitti spitalicesti n cteva rnduri. Un alt nume greu care a intrat n atentia Consiliului a fost cel al judectorului vasluian Valentin Nistor, ns n ce l priveste pe acesta apele s-au linistit, n sensul c CNSAS-ul a pierdut procesul de constatare a calittii. n schimb, la pozitia 47 gsit un nume al crui dosar nc se afl n proces, respectiv cel al ex-deputatului de Vaslui Vasile Butnaru. Un nume pe care nu l-au auzit multi nici la momentul n care acesta trebuia s se fac auzit. Tot pe masa judectorilor si-a as- teaptat verdictul, un timp destul de ndelungat, si dosarul de colaborator al fostului primar de Husi, Tudor Stafie. De aceast dat CNSAS a cstigat irevocabil litigiul. Ieri, cnd toate aceste informat ii au fost date publicittii, toate numele grele enumerate mai sus au evitat s comenteze subiectul. n special medicul Viorel Petcu, care a declarat c habar nu are c a fost sau c este n atentia CNSAS. Dar nici amintirile nu mai… erau. n schimb, judectorul Valentin Nistor a fost cel care a declarat, cu mult timp n urm, c nu a avut nicio leg- tur cu fost Securitate. Trebuie spus c, cel putin n Brlad, de-a lungul timpului s-au mai vehiculat nume grele ca fiind foste propriett i ale Securittii. Printre acestea i amintim pe actualul consilier local Cornel Plesu si pe actualul primar Constantinescu. n privinta primului nu exist dubii, n timp ce edilul sef al Brladului a primit deja de la Consiliu un rspuns… favorabil lui.

4 COMENTARII

  1. REZULTATUL FINAL E CLAR TURNATORII SUNT IN MAREA LOR MAJORITATE PE FUNCTII PUBLICE CA ACOLO IA PUS SECU.DE CE CREDETI CA MERGE TREABA ASA BINE IN TARA ASTA UNDE TOTI CU FUNCTII MARI SAU MICI SUNT NISTE MARIONETE SANTAJABILE CU DOSARUL.

  2. Adrian Arnautu, de ce nu stii matale a scrie corect? Daca postezi un articol pe un site, ti se pare ca e corect pentru cititor sa-si zgaraie retina in greselile de tipar pe care le faci???

  3. cnsas s-a transformat, daca nu a fost de la inceput, intr-o institutie de eliminat adversari politici. asa a functionat in toate regimurile. atunci cand nu mai merge cu imaginea facuta praf de presa se apeleaza la colaborarea cu securitatea. cretinul de iliescu este vinovat de distrugerea securitatii in 1989, cu toate consecintele; furtul masiv a avutiei nationale, deschiderea granitelor, distrugerea economiei nationale, in special a industriei, etc, etc. din cauza asta traim asa cum traim. sigur se vor gasi cozi de topor sa sara in sus ca s-a gasit unu’ sa nu fie de acord.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.