Termocentralele redimensionate, si eliminarea subventiei generalizate la ncalzire

Marile termocentrale vor fi redimensionate, n 2011, pentru a satisface nevoile tot mai reduse ale oraselor, ca urmare a disparitiei consumatorilor industriali mari, iar subventia generalizat la nclzire va fi eliminat si acordat doar celor cu venituri mici, a declarat, recent, premierul Emil Boc.

Premierul Emil Boc a afirmat la postul public de radio c Guvernul este n curs de finalizare a strategiei privind subventiile pentru nclzire, care va fi aplicat din aprilie anul viitor si va pune n practic modernizarea termocentralelor si eliminarea subventiei generale pentru sistemul centralizat de nclzire. Aceast strategie intr n vigoare n aprilie 2011. Ea va face o mutatie capital n procedura subventiei si n abordarea relatiilor cu autorittile locale, pentru c exist foarte multe centrale termice care astzi sunt supradimensionate n raport cu ceea ce ele presteaz. Nu mai exist marile combinate siderurgice, de exemplu, n marile orase, care s necesite tot felul de centrale termice foarte mari, si atunci ele trebuie redimensionate la nevoile oraselor, iar subventiile s fie tintite. Subventiile vor fi alocate doar persoanelor care au nevoie cu adevrat de sprijin din partea statului si nu o subventie generalizat, dar trebuie ca aceste centrale, aceste obiective de investitii din municipii, din judete, s fie modernizate, a spus Boc. Premierul a anuntat, sptmna trecut, c subventiile pentru termoficare vor fi acordate mai departe si n acest an, iar anul viitor, din aprilie, se va aplica noua strategie din domeniu, aflat n lucru la Guvern.

1 COMENTARIU

  1. Cine se mai leaga la centrala termica mai? Cand mai tot omul are acum centrala proprie?Tevile de legatura, tronsoanele sunt toate vechi ruginite si carpita de peste 30 de ani , chiar si cea mai mica presiune le pune la mare effort si gata cu ele.Refaceti tot si vom mai vedem.Dati bani ,bonusuri ca sa ma leg la sistemul vostru monopolizat ca dup asta sa mariti preturile cum vreti voi.Ca si la Energie electrica platesti ca berila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.