Mass-media se afl pe primul loc ca surs credibil n furnizarea informatiilor despre coruptie, fapt indicat de 73,54% dintre cettenii care au rspuns ntrebrilor unui studiu referitor la perceptia asupra coruptiei din institutiile publice.
Studiul Perceptia cettenilor asupra coruptiei din institutiile publice: cauze, practici, prevenire, activitate nscris n cadrul proiectului Coruptia ne priveste pe toti, a fost realizat de Agentia National a Functionarilor Publici (ANFP), n parteneriat cu Asociatia Asistent si Programe pentru Dezvoltare Durabil. Scopul acestui studiu a fost acela de a contribui la msurarea perceptiei cettenilor asupra fenomenului coruptiei din Romnia, de a propune o interpretare a datelor obtinute, din perspectiva eticii si a integrittii functionarilor publici, precum si de a identifica rolul cettenilor n prevenirea faptelor de coruptie, informeaz ANFP ntr-un comunicat. Rezultatele studiului au artat c frecventa cu care cettenii merg la diferite institutii si autoritti publice pentru rezolvarea unei probleme este destul de sczut, astfel c 50,3% merg mai rar de o dat pe an sau niciodat la primrie. n ceea ce priveste gradul de cunoastere a unor cazuri de coruptie, 36,9% dintre respondenti au declarat c stiu cazuri de coruptie, prin experienta personal sau din presa local, n timp ce proportia celor care au dat exemple din totalul celor care au afirmat acest lucru, este de 86,2%. Alte exemple de cazuri de coruptie identificate au fost tratament discriminatoriu si nepotism (2,52%), achizitii publice si utilizarea nejustificat a banilor publici (2,52%), cazuri de coruptie n care au fost implicati actori locali sau reprezentanti ai administratiei locale si centrale, politicieni (21%). De asemenea, faptele de coruptie ca darea si luarea de mit, cel mai des prezentate si n mass-media au fost cel mai usor de identificat, astfel c 93,6%, respectiv 88,3% dintre cetteni au spus c le consider fapte de coruptie. Referitor la sursele de informare cu privire la coruptie, mass-media se afl pe primul loc ca surs credibil n furnizarea informatiilor despre coruptie, fiind astfel mentionat de 73,54% dintre cetteni. Studiul a fost realizat, n perioada 28 aprilie – 25 mai, prin anchet pe baz de interviu, informatiile fiind obtinute din 1.200 de chestionare aplicate n cele cinci judete implicate n proiect (Cluj, Dolj, Harghita, Ilfov si Neamt si municipiul Bucuresti – sectorul 6).
Iar presa cand e platita sa le spuna pe plac politicienilor corupti, securisto-comunistilor inca aflati la putere, devine un adevarat tonomat, al politicilenilor care au investit unele sume de bani in conturile de la vedere d-ale presei, ori mult mai jalnic, doar prin achitarea consumatiei de la unele restaurante pe unde-si potolesc foamea unii angajati! Asa a fost mereu, securistii santajau si atunci,…dar si acum!
Imi este scarba de toata mass-media din Romania si de impresia ,,buna ” ce-o aveti despre voi …Mie scarba de voi si ,,de importanta pe care v-o dati ” Am facut o facultate si ma doare sufletul cand ,,un ziarist” care a facut si el poate o facultate a ajuns ,,SA FIE FACUT IN TOT FELUL DE UN CIOBAN CA BECALI”( vezi emisiunile sportive de pe PRO SPORT ,DIGI SPORT) Ba ziaristule nu gandesti ,,in ce mocirla bagi o institutie de invatamant ‘? Nu e vorba de tine ca tu ,,tot nu gandesti” dar unul ca Becali desconsidera prin ,,milogeala ta ca sa-ti dea un interviu” INSTITUTIA SUPERIOARA DE INVATAMANT care altii au invatat ca sa o termine si sa-si faca o profesie…
Aveti prea buna parere despre voi ! Daca lumea ar lua in seama tot ce spuneti ,ar inebuni. Faceti politica mai abitir decit politicienii.Nu mai aveti nici o credibilitate pentru ca sunteti marionetele mogulilor. Daca totul merge prost in tara asta ,oparte de vina o are si presa alaturi de justitie care ,pentru bani a lasat liber la furat ,iar voi la manipulat.
MOGULI SAU LANTURI LA PICIOARE.CEAUSESCULE…..UNDE ESTI?
Praf in ochi………Fiecare ziar are in spate un MOGUL si se va scrie ce vrea MOGULUL……..
Hi,hi,hi.,,PRESA,PRIMA SURSA CORUPTA,,
Pe cind un sondaj la Vaslui?
CEL MAI BUN ZIAR