Judetul Vaslui, n topul ajutoarelor sociale frauduloase

Guvernul a anulat sau suspendat la plat circa 20.000 dosare de ajutoare sociale suspecte de fraud. Cu 3.259 de astfel de ajutoare suspendate, judetul Vaslui se nscrie, deloc surprinztor, n top.

La nivel national, un sfert dintre dosarele de asigurare a venitului minim garantat controlate de ctre autoritti au fost suspendate sau anulate, deoarece beneficiarii nu aveau dreptul s primeasc acest sprijin. Acestora li se adaug alte mii de dosare anulate pentru indemnizatii de handicap si pensii de invaliditate. Datele prezentate duminic la videoconferinta Guvernului cu prefectii, de ctre ministrul Muncii, Mihai Seitan, relev c autorittile au verificat pn n prezent aproximativ 50% dintre dosarele n baza crora este asigurat venitul minim garantat, control n urma cruia s-a impus suspendarea sau anularea a 24% dintre aceste dosare, ncheiate cu persoane care nu aveau dreptul s primeasc acest sprijin. Ministrul a artat c exist localitti n care au fost anulate toate dosarele ncheiate pentru venitul minim garantat, numrul acestora ridicndu-se la peste 10.000 persoane. As vrea s spun c zonele cele mai reprezentative din acest punct de vedere au fost Bacu, Prahova, Timis si Vaslui, a spus premierul Emil Boc. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Teritorial de Munc Vaslui, n judetul Vaslui, au fost inspectate 44 de primrii. Dup ce a fost verificat un esantion de 1.769 de dosare, inspectorii muncii au decis sistarea pltilor pentru 3.259 dosare. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost constituite debite n valoare de 46.666 lei.

2 COMENTARII

  1. e buna aceasta initiativa de verificare a acordarii ajutorului social.daca n-a fost inca verificata ,comuna vetrisoaia ar trebui inclusa pe lista de verificari ,unde multe persoane au ajutor social ,desi au hectare de pamint si animale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.