Invazie de tntari, furnici si gndaci de bucatarie

Tot mai multi vasluieni se plng c sunt invadati de tntari, furnici si gndaci de buctrie. Chiar n conditiile n care Primria a efectuat dezinsectii, tntarii nu au disprut, furnicile apar de niciunde, iar gndacii de buctrie orict ai ncerca s-i strpesti, apar din nou.

Vasluienii se plng tot mai mult de deranjul si sentimentul de dezgust dat de unele insecte. Tntarii, furnicile si gndacii negri, de buctrie, sunt cele mai deranjate. Pe lng sila pe care o provoac, aceste insecte pot transmite si o serie de boli. E jale. Sunt tntari peste tot: si afar, si n scara blocului, si n case intr, chiar dac avem plase la geamuri. n cas scap de ei cu pastile, dar, fiind foarte cald, ieseam seara n fata blocului si stteam la rcoare. Acum nu mai pot din cauza tntarilor, ne spune Elena P., din Vaslui. Alti concetteni sunt deranjat i de furnicile si gndacii de buctrie. Locuiesc de 10 ani ntr-un apartament din centru si nu am avut niciodat furnici. Cte un gndac de buctrie am mai avut, dar am dat cu insecticid si a disprut. Acum, orice as face, cu orice as da, dispar o zi, dou, si apoi apar din nou. Nici nu stiu ce s mai fac, afirm o alt vasluianc. Si cele dou nu sunt singurele care au astfel de probleme. Invazia insectelor este o problem care nu tine de noi, dar explicatia fenomenului o pot da. n conditii de umiditate mare si de cldur excesiv, biotopul se modific, att la animale si la psri, ct si la insecte, si populatia creste. Dar sunt foarte multe societti care au ca obiect de activitate dezinsectia si dezifectia si detin substante care au remanent pe termen lung, iar apelarea la serviciile lor poate s scape populatia de aceste probleme. Ceea ce vreau eu este s rog populatia este s nu foloseasc independent aceste substante, fr o instruire prealabil, deoarece sunt foarte toxice si pot provoca alt tip de probleme, mult mai grave dect cele pe care le elimin, a spus dr. Decebal Sraru, directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Vaslui.

1 COMENTARIU

  1. Pai, nu este normal asa. Primul vinovat este…caldura, asta e clar. Al doilea vinovat, primaria. Pai, fratilor, cand trimiti elicopterul sa stropeasca impotriva insectelor…pai in loc de apa, puneti naibii solutie anti-insecte :)) Ce naiba, diluati asa de tare solutia ca…insectele, stau ca la dus;))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.