Dosare penale pentru evaziune fiscala

Politistii Biroului de Investigare a Fraudelor Brlad au ntocmit un dosar penal pentru comiterea infractiunii de evaziune fiscal pe numele administratorului unei societti comerciale cu sediul n municipiul Brlad, cu profil de achizitie si comercializare de produse alimentare.

Politistii au efectuat un control la sediul societtii comerciale si la un depozit, mpreun cu reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Vaslui si comisari ai Grzii Financiare Vaslui. La aceast locatie au fost identificate 6 persoane care nu detineau contracte de munc, fapt pentru care a fost sesizat Inspectoratul Teritorial de Munc – Brlad. Au fost constatate nereguli n ceea ce priveste depozitarea produselor alimentare, fapt pentru care reprezentantii DSVSA Vaslui au luat msuri de sanctionare contraventional a administratorului cu amend n cuantum de 600 lei. La punctul de lucru al societtii nu au fost identificate documentele de evident primar, operatiunile de evident contabil nu erau operate la zi, fapt pentru care reprezentantii Grzii Financiare Vaslui au luat msura sanctionrii contraventionale cu amend de 6.000 lei. Procedndu-se la verificarea agentilor distribuitori din cadrul societtii respective, au fost identificate dou registrele de evident contabil dubl n care erau consemnate operatiunile de livrare a mrfurilor si de ncasare a banilor pe reteaua de distributie, fapt pentru care politistii au ntocmit pe numele Ninetei B., din municipiul Brlad, administrator la societatea comercial n cauz, un dosar penal sub aspectul svrsirii infractiunii de evaziune fiscal. Un alt control pe linie de stocare, preparare si valorificare a produselor de panificatie a fost efectuat de politistii de investigare a fraudelor la sediul unei societti comerciale din municipiul Brlad. La aceast activitatea au participat si reprezentanti ai Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Vaslui si Grzii Financiare Vaslui. n urma verificrilor la stocurile scriptice si faptice ale produselor folosite n procesul de fabrica- tie, precum si modul de tinere a evidentei contabile, a fost luat msura de ridicare n vederea confiscrii a cantittii de 392 kg fin. La sediul societtii au fost identificate mai multe registre cu evident contabil dubl, acestea fiind ridicate de politisti n vederea efecturii de cercetri sub aspectul svrsirii infractiunii de evaziune fiscal mpotriva administratorului acestei societt i, Zaharia G., de 73 ani, din municipiul Brlad. Pentru neregulile constatate, reprezentant ii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Vaslui si Grzii Financiare Vaslui au aplicat sanctiuni contraventionale.

2 COMENTARII

  1. DAR CU ASOCIATIA NR. 21 CUM RAMINEEEEEE ?????????,DE UNDE SI CUM SE VA RECUPERA PAGUBA DE APROXIMATIV 350 MILIOANE DE LEI VECHI DACA POLITIA NU EXAMINEAZA MAI REPEDE DOSARUL CU EXPERTIZA AUTORIZATA???ASTEPTATI SA TREACA 3 ANI DE ZILE CA SA SE CASEZE DOSARUL CU PAGUBA …????????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.