Consilierul anti, dar pentru!

Atitudine mai putin obisnuit a unui consilier local PSD: dup ce a tunat si-a fulgerat mpotriva unui proiect de hotrre, a votat… pentru!

Incidentul s-a petrecut n sedinta ordinar a Consiliului Local (CL) Brlad de vineri, 12 august, protagonist fiind Sorin Rducanu, consilier local nsrcinat cu problemele rromilor. Acesta a srit ca ars n momentul n care s-a ajuns la proiectul privind aprobarea numrului de personal, a organigramei si a statului de functii pentru Directia de Asistent Social a municipiului Brlad. Rducanu a punctat c n Primrie s-au fcut niste concedieri, ns pe el nu-l intereseaz dect situatia a dou mediatoare sanitare. Nelmurirea sa era c directorul institutiei, Constantin Ciobanu, nu a explicat pe ndelete care au fost motivele concedierii celor dou mediatoare. I s-a rspuns n plen, ns Rducanu tot nu s-a lsat: Articolul 21 al Ordonant ei 22 oblig la pstrarea acestor persoane. Vreau s v spun c domnul director Ciobanu trebuia s le cheme pe aceste mediatoare si s le ntrebe ce atributiuni au avut pn acum. Au fost investiti bani n pregtirea lor si acum le concediem. Pstrarea lor era, asadar, pe lng o obligatie legal, si una moral, ele lucrnd cu oameni din comunitatea de rromi, care, vrem, nu vrem, face parte din sociatatea noastr, a spus consilierul.

Deci, degeaba!

Iritat la culme, consilierul a dat de nteles c va vota mpotriva proiectului n cauza. Cum se face c n toate judetele s-au mentinut acesti mediatori sanitari si tocmai la noi i dm afar?! Si eu la rndul meu o s fiu ntrebat cum de s-a putut tocmai la mine n comunitate s se ntmple asa ceva. Ca reprezentant al comunittii rrome, vreau s spun rspicat c eu sunt total nemultumit de aceast msur, a continuat alesul. Pn si primarul Constantin Constantinescu l-a sustinut pe consilierul rzvrtit, dnd de nteles c proiectul va cdea la vot. Numai c, la momentul votului, liberalii din sal au tinut s fac urmtoarea precizare: Foarte bun interventia domnului Rducanu, foarte documentat, motiv pentru care l asteptm s voteze mpotriv, alturi de noi. La votarea propriu-zis, sala a izbuncnit n rs: consilierul anti a votat… pentru!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.