Buget de succes

Vasluienii au fost disciplinati n alimentarea bugetului municipiului Vaslui. n primele sase luni ale anului, veniturile colectate de la persoanele fizice au fost de 82%, iar de la persoanele juridice, de 80%. Pe lng lucrrile de investitii sustinute din vistieria local, n perioada urmtoare, vor demara lucrrile la unul din obiectivele prevzute n Planul de Dezvoltare Urban.

Bugetul local al municipiului Vaslui a nregistrat ncasri satisfctoare n primul semestru din acest an. Astfel, veniturile provenite de la persoanele fizice au fost colectate n proportie de 82%, iar de la persoanele fizice de 80%. Vasile Pavl, primarul municipiului Vaslui, a spus c, n actuala situatie economico-social dificil, colectrile sunt destul de bune. „Acum, ne preocup realizarea bugetului pe anul 2011 si realizarea ncasrilor pe semestrul II din 2010”, a spus Pavl. Pentru a dou jumtate a anului, sunt luate n considerare pentru realizarea bugetului si modificrile legislative n domeniu, intrate n vigoare la data de 1 iunie. Este vorba despre impozitarea celei de-a doua locuinte cu 65%, celei dea treia cu 150% si celei de-a patra cu 300%, precum si impozitarea mijloacelor de transport cu o capacitate mai mare de 2.000 centimetri cubi. La capitolul cheltuieli, Primria Vaslui este n graficele stabilite privind reparatia strzilor, unittilor scolare, efectuarea lucrrilor de curtenie etc.. n paralel, se lucreaz la reabilitarea celor trei scoli, din Brodoc, Viisoara si Corpul B de la Scoala nr. 3. De asemenea, sunt n derulare lucrrile n Piata Traian, dezvoltarea alimentrii cu ap pe strzile Delia si Castanilor, modernizarea strzilor Ciprian Porumbescu, Narciselor, ntocmirea documentatiei pentru Baia Comunal etc. „Suntem n pregtire cu Planul de Dezvoltare Urban, iar un obiectiv de investitii va fi atacat ncepnd din acest an. La nceputul acestei sptmni, am fost prezent la Piatra Neamt, pentru a pune la punct ultimele detalii legate de finantarea acestui mare obiectiv din municipiu. Toate aceste investitii sunt finantate, pentru a nu iesi din graficul stabilit la nceputul anului”, a subliniat Vasile Pavl. Banii pentru finantarea investitiilor vin din impozitele si taxele locale, alocatii de la bugetul statului si din surse atrase. „Pentru urmtorii doi ani, balanta de finantare a lucrrilor va nclina n favoarea surselor atrase. Reabilitarea scolilor, Planul de Dezvoltare Urban, proiectele pe mediu si cele sociale vor atrage sumele necesare pentru finantare”, a explicat Pavel.

1 COMENTARIU

  1. Mai bine ati pava strada maresal C. Prezan ca e varza. E una din cele mai circulate strazi spre si dinspre piata, nu trotuarele de la Movas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.