Bichinet, comentatorul estival

Aflat n concediu pe litoralul romnesc, Corneliu Bichinet, vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Vaslui, se tine la curent cu situatia „geo-politicostrategic” din judetul nostru comentnd la rece (sau la cald) incidentul dintre Vasile Mihalachi, presedintele CJ, si subprefectul Ciprian Iftimoaei. Presedintele CJ nu l putea ameninta pe subprefect din mai multe motive.

Iat o analiz „logic”, „socio-economic”, „politic” si „administrativ” a „fenomenului”: „Nu-i chip s plec cteva zile din judet, c n urma mea se si ntmpl nenorociri M asteaptam ca, din 1 august, Ministerul Snttii s se tin de promisiune si s achite partial datoriile Spitalului Judetean de Urgent, asa cum i-a promis ministrul Snttii presedintelui CJ Vaslui, Vasile Mihalachi. Nu s-a ntmplat asa. Nu au venit bani n judet nici pentru repararea scolilor din mediul urban si rural, nici pentru refacerea drumurilor avariate de furtuni si ploi, ns aflu cu amrciune c reprezentantul Guvernului n teritoriu, n judetul nostru, a riscat s intre n istorie: s fie dat cu curul de pmnt chiar n institutia n care lucreaz. Sunt mai multe motive care m determin s cred c lucrurile nu au stat chiar asa cum le-a prezentat cel care, dup o discutie?! s-a dus cu jalba-n protap s prasc la ziaristi. Motivele care m determin s cred c stirea e fals sunt, n ordine logic, urmtoarele: 1. Am auzit de reprezentanti ai Guvernului ca fiind molestati, mbrnciti, njurati, btuti cu ou si rosii stricate, dar niciodat nu am auzit de vreun reprezentant al Guvernului trntit ca un bostan cu curul de pmnt; 2. Cunoscndu-l ca prompt si eficient, cu bun vitez de reactie, eu cred c, dac vreodat domnului Vasile Mihalachi i-ar fi trecut prin cap s-l dea pe Ciprian cu curul de pmnt, lucru acesta s-ar fi ntmplat n mod automat, fie c era dat sau nu aprobarea de la partid; 3. mi imaginez c domnul Mitic Buzatu era si el prin preajm si, cum este pinea lui Dumnezeu, nu cred c l-ar fi lsat inima s-l vad cotonogit pe cel pe care l creiona, n urm cu cteva luni, drept „mic si ru”, sftuindu-i, n acelasi timp, pe toti primarii judetului s-l primeasc n mod contondent cnd l vor vedea c d trcoale prin jurul prim riilor; 4. Cum treburile trii merg prost, viitorul prefect, cred c din septembrie, va fi liberalul Corneliu Mihalache, asa c nu vd de ce ar fi dat semne de nerbdare domnul Vasile Mihalache cnd nu este cazul. Una peste alta, au trecut inundatiile, a trecut seceta, au aprut puzderie de nevoi si multe ngrijorri n rndul populatiei, asa c problemele judetului nostru sunt cele mai grave care se refer la locurile de munc si la lipsa banilor printilor pentru a-si sustine copiii la scoal si la facultate. n rest, s se cafteasc cine si cu cine vrea…!”

2 COMENTARII

  1. inca odata domnul Bichinet a demonstrat ca e cu capul pe umeri, si stie sa iasa din situatiile penibile cu zambetul pe buze…fara sa supere pe nimeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.