Dentistii vor mai multi bani

11
144

Colegiul Medicilor Dentisti a cerut Casei Nationale de Asigurãri de Sãnãtate majorarea plafonului pe cabinet de la 1.200 de lei la 5.000 de lei, întrucât sumele primite acum ajung pentru tratamentul a cel mult zece pacienti, fapt care a dus la cresterea listelor de asteptare.

Medicii dentisti spun cã au programãri pânã la sfârsitul anului. „Zilnic, vin pacienti la cabinet si pleacã nemultumiti. Îi trecem pe niste liste de asteptãri, în speranta cã se vor mai face ceva modificãri si vom primi mai multi bani. Un medic are pe liste 20-30 de oameni la restaurãri: lucrãri fixe, proteze si altele“, a spus un medic. Aglomerat ia vizeazã cabinetele si clinicile care au contracte cu Casa de Asigurã ri de Sãnãtate. În limita sumei pe care o primesc, dentistii au obligat ia de a acorda servicii medicale stomatologice, gratuite sau compensate, unor categorii sociale: tineri pânã în 18 ani, pensionari, veterani de rãzboi, asistati social. Tarifele acestor servicii medicale sunt stabilite prin lege, iar fiecare medic în parte îsi stabileste singur modul în care îsi gestioneazã fondurile primite. De exemplu poate face activitate de preventie, sau poate rezolva unele urgente. Doar cã tarifele serviciilor stomatologice sunt mari, determinate si de pretul materialelor sanitare si medicamentelor pe care le folosesc. Asta pentru cã multi dintre vasluini nu-si mai permit sã plãteascã 40-50 de lei pentru o extractie de mãsea sau peste 400 de lei pentru o protezã. Aceste tarife fac ca numãrul de servicii acordate gratuit sã fie mic. Chiar si când au dureri, oamenii asteaptã. Aceastã situatie se regãseste nu numai la Vaslui, ci în întreaga tarã. De aceea dentistii cer Casei Nationale de Asigurãri de Sãnãtate mai multi bani pentru serviciile medicale prestate gratis pacientilor. Adicã 5.000 de lei, pentru fiecare cabinet, fatã de 1.200 de lei lunar cât este acum.

11 COMENTARII

  1. Cred domnule Alex ca-i mai rau cel care mi-a propus mie proteza si eu am dantura destul de buna cu un singur gol datorat de o extractie ,cred ca-i bun de condamnat si eliminat definitiv din stomatologie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.