Pregatirea Bac-ului a intrat n linie dreapta

Cu doar cteva zile nainte de nceperea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, att absolventii de liceu din judet, ct si conducerea liceelor au intrat n priz. Directorii pregtesc slile si logistica si pun la punct ultimele detalii, iar candidatii nc nvat din greu.

Au terminat cursurile nc de pe 11 iunie, ns unii absolventi nc se plng c materia a fost aglomerat si prea dificil. Totusi, n ciuda problemelor ivite, ca de fiecare dat, pe marginea acestei chestiuni, adolescentii au reusit n mare parte s parcurg materia. Si dac au mai avut la dispozitie si subiectele, promovarea Bacului e ca si asigurat. Cel putin pentru unii. De cealalt parte, nici conducerea liceelor nu este lipsit de griji. n aceste zile, directorii se afl pe ultima sut de metri n pregtirile institutiilor de nvtmnt pentru apropiatul examen. n acest fel, comisiile ce vor fi desemnate smbt si duminic vor putea s dirijeze fr probleme sustinerea Bacului. Chiar dac pn acum au fost sustinute deja competentele (la limba romn, o limb strin si cele digitale), directorii verific din nou cataloagele electronice, pregtesc slile si finalizeaz ultimele detalii. Am respectat metodologia din toate punctele de vedere. Deja am pregtit slile pentru probele scrise, n asa fel nct s asigurm spatii adecvate care s nu aib pe pereti materiale de pe care tinerii se pot inspira. Pentru c pe lng absolventii nostri, adic 312 de candidati, tot la noi vor sustine Bac-ul si cei 30 de absolventi ai Grupului Scolar de Arte si Meserii, cred c vor fi peste 20 de sli destinate examenului. Si partea logistic (imprimante, calculatoare, copiatoare, n.r.) este pregtit pentru a fi pus la dispozitia comisiilor. Sperm doar c cei de la E-ON nu vor ntrerupe curentul electric n perioada examenelor, ne-a spus profesorul Rica Luchianov, directorul adjunct al Liceului Teoretic M. Eminescu Brlad. n plus, conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui a trimis adrese ctre Directia de Sntate Public Vaslui si Politie, pentru ca att cadre medicale ct si agenti de politie s supravegheze la buna desfsurare a Bacalaureatului. De mentionat c examenul va debuta luni, 28 iunie, cu proba scris la limba si literatura romn.

2 COMENTARII

  1. ce fericire sa dai „bac-ul” , (cu nota mare), apoi faci din diploma o vuvuzela si fluieri cu ea. a paguba. trebuia sa faceti greva alaturi de „profi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.