Bal la Primaria Brlad

Proverbul „Paza bun trece primejdia rea” are un coautor de lux – Constantin Constantinescu, primarul Brladului, dar si o traducere pe msur. Fr a avea un act pe care s se sprijine, edilul a decis s reduc n avans, cu 25%, salariile tuturor subordonatilor care, n luna iulie, vor pleca n concediu. Astfel, nea Titi anticipeaz miscarea lui Boc, ba chiar mai mult dect att: taie si din salariile celor care pleac n concediu nc din iunie.

Prime de vacant, salarii pe concediu, sporuri si/sau alte „doruri”,tot le-a tiat primarul din Brlad angajatilor din subordine. Cel putin asa au constatat acestia cnd si-au ridicat fluturasii de salariu si cnd au vzut ce sume de bani le-au fost virate pe carduri. Cunoscut fiind faptul c n luna iulie cea mai mare parte a angajatilor Primriei Brlad pleac n concedii, tierile la nivel local au czut ca o simpl formalitate, „vinovatul” principal fiind Constantin Ciobanu, directorul financiar-contabil al institutiei. De mentionat c abia ieri a intrat n Parlament ordonanta de urgent privind msurile de austeritate, printre care se numr si reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor. Astzi (se va decide dac) se va publica n Monitorul Oficial iar pe 1 iulie, tierile devin operationale… Pn si Liliana Platon, sefa Directiei de Asistent Social din Primrie, l contrazice pe seful ei. ntrebat, zilele trecute, dac vor mai fi acordate subventii pentru cldur familiilor nevoiase, aceasta a spus c, deocamdat, nu a aprut niciun act normativ n acest sens. Dac nu exist la subventiile pentru cldur vreo lege n vigoare, o fi vreuna la tierile de 25% a salariilor bugetare si nu a fost informat si populatia? Explicatia este oferit chiar de directorul financiar-contabil, „tietorul” lefurilor. „Mda… Pe concediu nu iei niciodat mai mult dect iei atunci cnd muncesti. S-a calculat asa, chiar dac pleac n concediu, dar s-ar putea regla dac nu apare legea. Deci am actionat preventiv. Intrarea n vigoare a legii este iminent! S fie sta abuzul nostru! Msura trebuie luat acum, fiindc s-ar putea s nu mai avem de unde lua, de unde retine”, ne-a spus Ciobanu.

4 COMENTARII

  1. bovina-i mata tampitule! mai citeste odata codul muncii si monitorul oficial !! cat despre pseudo-jurnalistii si pseudo-reporterii care activeaza la aceasta deosebita publicatie numai de „bine” … stimati domni, pentru aceste meserii, nu sunt necesare studii superioare in domeniul jurnalismului? din cate stiu multi dintre dvs abia au reusit sa-si termine liceul!!! Rusineeeeeee!!!!!!

  2. Sa le taie si sa mai taie din posturi. 1000 de salariati la 70000 locuitori sunt o grea povara pentru noi toti! Mai bine facem altceva cu banii!

  3. De care sporuri e vorba totusi? Ca in afara de spror de vechime la primaria Barlad nu s-a luat nici un spor. Poate la alte primarii da, s-a luat si spor de …zambet, iar acum cu totii trebuie sa dam banii pe care i-au luat altii.

  4. BOVINA! banii de concediu se calculeaza: „OUG 65/2005 care modifica codul muncii:

    „Art. 145

    (1) Pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca.

    (2) Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale prevazute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.” dar de unde sa stie cel mai mare director din primarie? nu-i ajungi cu prajina la nas, nici lui nici nevestii lui. cocalari!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.