Ziua de 8 Martie nu a fost afectata de criza

Ziua de 8 Martie nu a fost afectat de criz, florile fiind vndute ca pinea cald si, probabil, nu a existat femeie care s nu primeasc cel putin un simbol al pretuirii celor din jur.

Ca ntodeauna, cele mai alintate au fost doamnele din institutiile cu multi brbati. Prefectul judetului a adresat urri si a mprtit flori tuturor femeilor din aparatul propriu, dar nu a uitat nici ziaristele care, invitate la o conferint de pres, au primit, n loc de stiri calde, frezii si urri. Cu urri de bine si cu flori (garoafe, frezii si trandafiri) le-a ntmpinat pe doamnele din institutie si presedintele Consiliului Judetean Vaslui, Vasile Mihalachi. Mai mult, acesta le-a dat doamnelor liber de ziua lor. Reprezentanti ai institutiei au mprtit peste 500 de buchete reprezentantelor sexului frumos din institutiile aflate n subordinea CJ: muzeu, bibliotec, spital, etc. Femeile sunt jumtatea frumoas a lumii. Ele fac fericit existent a noastr, a brbatilor. Femeia este tovarsul de viat al brbatului, este mama, sora, iubita, ea contribuie la crearea tuturor bunurilor materiale si spirituale. Femeia merit respectat, si ziua de 8 martie este o zi n care se concentraz toate sentimentele pe care le purtm fat de cea care, zi de zi, face parte din viata noastr. A fost un prilej pe care l-am folosit pentru a transmite mesajul nostru de respect, urarea de sntate si bucurie fat de femeile din institut iile noastre, a precizat Vasile Mihalachi. Dar poate c cea mai ampl mobilizare de forte n ncercarea de a omagia femeile din oras a fost ntreprins de Primria Municipiului Vaslui care si-a trimis reprezentanti n toate colturile orasului. Nu au lipsit din rndul acestora cei doi viceprimari, care au mprtit fr odihn garoafe, felicitri, urri si… pupturi. Am mprtit peste 10.000 de fire de garoafe doamnelor din oras. Am intrat n institutii, n fabrici, n magazine…, peste tot unde lucreaz femei. Le-am dus o floare, o felicitare si mesajul nostru de recunostint, respect si admiratie. Le asigur pe toate doamnele din Vaslui de pretuirea mea si a colegilor mei din Primria Vaslui si le doresc tuturor femeilor mult sntate, fericire si o viat ncununat de mpliniri, a spus Valeriu Caragat, viceprimarul municipiului Vaslui. S-a dorit ca activitatea de astzi s vin n completarea spectacolului dedicat femeii care avut loc dumin, 7 martie 2010, la Casa de Cultur Constantin Tnase si care s-a bucurat de o larg participare si aprecierea unui public clduros. Femeia reprezint o adev- rat bucurie pentru noi, brbatii, este jumtatea noastr, deci trebuie cu sinceritate s le pretuim si s le ar- tm toat dragostea noastr. De aceea am dorit s fie ct mai multe femei felicitate si apreciate si s contriobuim si noi putin pentru a le face aceast zi deosebit, a spus si Vasile Pavl, primarul municipiului Vaslui.

Florile au nclzit spitalul

Florile au schimbat ieri si atmosfera auster a Spitalului Judetean de Urgent Vaslui. Femeile n halate albe au primit cte un simbol al recunostintei si pretuirii din partea colegilor brbati. Poate mai mult dect n alte sectii, Sectia de Chirurgie a Spitalului de Urgent Vaslui a fost invadat de multimea florilor aduse de medici pentru a le drui asistentelor. De remarcat si multimea florilor aduse personalului si de fosti pacienti, care au ncercat astfel s aduc o multumire celor care le-au fost alturi n clipele grele.

Sarbatoare la Penitenciar

Cu ocazia Zilei Internationale a Femeii, ieri n Clubul persoanelor private de libertate din cadrul Penitenciarului Vaslui, a avut loc un spectacol dedicat mamei si primverii, realizat n parteneriat cu Centrul Judetean pentru Conservarea Culturii Traditionale Vaslui. Invitat special l-a aceast manifestare a fost domnul profesor doctor Lucian Valeriu Lefter, consilier n cadrul Centrul Judetean pentru Conservarea Culturii Traditionale Vaslui. ntr-o prezentare Power Point, Lefter a prezentat a persoanelor private de libertate aspecte despre traditiile populare legate de primvar. La rndul lor, ca un preambul la ziua mondial a poeziei, detinutii au sustinut un recital de poezii si cntece despre mam si primvar ale unor autori consacrati, dar si creatii proprii. Cu acest prilej a fost lansat noul numr al revistei editate de acestia – Gnduri si Sperante. Pentru persoana privat de libertate, ziua mamei, ziua femeii, dar si venirea primverii reprezint o conotatie special, fiind un imbold pentru comunicare, pentru descoperirea n interiorul lor a unui sentiment ce aparent pare pierdut, cel de umanitate. n acest context, prin desfsurarea acestei activitti, s-a urmrit si n final s-a reusit a scoate persoana privat de libertate din starea sa de inadaptabilitate psihologic si socio-cultural si apropierea sa de mediul su natural, original, prin eliberarea emotiilor, a amintirilor, a creierii sentimentului de personal, stri care sunt menite a-l ajuta pe detinut n pregtirea pentru liberare, pentru reintegrare social, se precizeaz ntr-un comunicat al Penitenciarului Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.