Mihai Traistariu a tras teapa iar brladenilor

Pentru al doilea an consecutiv, solistul de renume international Mihai Tristariu s-a mbolnvit subit si nu a mai participat ca presedinte al juriului la un concurs national de muzic usoar gzduit de Brlad. Dac la „Florilor copilriei” din 2009 a cptat o toxiinfectie alimentar care l-a tinut departe de aceast zon a trii, acum, la „Ghiocelul de Argint”, lui Tristariu i s-a umflat mseaua. n ciuda absentei sale, concursul s-a desfsurat absolut normal, prestatiile participantilor impresionnd membrii juriului.

Concursul national de muzic usoar „Ghiocelul de Argint”, aflat deja la cea de-a IVa editie, a avut loc pe scena Cercului Militar Brlad, n zilele 19-20 martie. Desi prezenta artistului Mihai Tristariu n juriu (de fapt, chiar presedinte al juriului) era anuntat cu surle si trmbite, n cele din urm, venirea lui nu s-a materializat. Din cte a discutat la telefon cu organizatorul competitiei muzicale, profesorul Mihail Manciu, se pare c o msea s-a fcut vinovat de lipsa lui din Brlad. „Trebuia s vin. Ne-a promis c va face parte din juriu n calitate de presedinte si chiar era entuziasmat. A mai venit aici si anul trecut, tot la concursul „Ghiocelul de Argint”, si pentru c a rmas plcut impresionat, a promis c va veni si n acest an. n urm cu trei zile am vorbit la telefon si si-a confirmat venirea, dar nainte cu o zi de nceperea concursului m-a sunat si mi-a spus c i s-a umflat mseaua si c are nevoie de operatie”, ne-a spus profesorul Manciu. Dac a avut sau nu loc aceast inflamare brusc a molarului lui Tristariu, nu putem sti cu sigurant. Cert este c, si la concursul national de muzic usoar „Florile Copilriei” din mai 2009, tot o problem de sntate a intervenit n calea participrii la jurizare. Atunci ns, artistul a motivat, cu doar o zi nainte de eveniment, c o toxiinfectie alimentar l-a mpiedicat s vin la Brlad. S se mbolnveasc numai cnd aude c trebuie s vin n aceast zon? Atunci cum de la „Ghiocelul de Argint” din martie 2009, adic singurul concurs la care a binevoit s participe, nu a ptit nimic? Rmne un adevrat mister. Ca, de altfel, si rennoirea invitatiei de a juriza micii artisti n anii urmtori. Dac va mai fi invitat si dac, cel putin de ochii lumii, va accepta, oare ce boal va mai da peste el data viitoare?

„Ghiocelul”, un succes total

Chiar dac Mihai Tristariu nu a mai fcut parte din juriu, cei 180 de copii cu vrste ntre 5 si 19 ani nu i-au simtit ctusi de putin lipsa. Fiecare a cntat ct a putut de bine, atrgnd nu doar ropote de aplauze din partea publicului, ci si aprecierea membrilor juriului. Conform acestora, copiii nscrisi pentru cele dou zile de concurs au impresionat printr-o calitate superioar a vocilor comparativ cu editia de anul trecut. Din juriu au fcut parte compozitorii Marcel Iorga (presedinte), Dumitru Jijie, Claudiu Bulete, Irina Paschalov, redactorul muzical Emil Rducanu de la Radio Iasi, precum si profesorii de muzic Didi Epure si Cristi Ciubotaru. Pe cele cinci categorii de vrst, au participat copii din judete precum Constanta, Bacu, Cluj, Iasi, Prahova, Galati, municipiul Bucuresti, dar si din Chisinu. Din cei 180 rmasi dup preselectie, doar zece provin din Brlad. „Numai zece copii din Brlad s-au nscris n concurs. Stiau c cei din tar sunt foarte buni si c nu prea au sanse si au preferat s nu participe. n orice caz, din ce am ascultat pn acum, pot spune c vocile sunt foarte frumoase. Este un concurs de referint si cine ia premiu sau cstig trofeul apare la diverse emisiuni televizate din tar, de unse se lanseaz”, ne-a spus profesorul Manciu. Pentru fiecare categorie de vrst participant au fost acordate Trofeul „Ghiocelul de Argint”, premiile I, II si III, copiii fiind rspltiti cu diplome si cupe.

Grupa 5-8 ani
Trofeul – Bianca Lixandru (Bucuresti)
Premiul I – Eduard Pintilei (Dorohoi)
Eva Grlea (Iasi)
Daria Bahrim (Iasi)
Premiul II
Alexia Brdoaia (Piatra Neamt)
Andreea Dandu (Piatra Neamt)
Fabian Mereut (Brlad)
Premiul III
Alexandru Palade (Piatra Neamt)
Ctlina Neghin (Onesti)
Bianca Petcu (Moinesti)
Pascal Slabu (Iasi)
Denisa Cobzaru (Vaslui)
Au fost acordate si cinci mentiuni.

Grupa 8-10 ani
Trofeul – Andreea Morosanu (Iasi)
Premiul I – Stefan Atrgovitoaie (Iasi)
Diana Petcu (Iasi)
Raluca Ursu (Botosani)
Premiul II
Alexia Urtoi (Iasi)
Adriana Ciobanu (Piatra Neamt)
Raluca Munteanu (Galati)
Premiul III
Koc Yasemin (Bucuresti)
Denisa Tiron (Vaslui)
Snziana Nicolau (Brlad)
Mara Suditu (Onesti)
Au fost acordate si cinci mentiuni.

3 COMENTARII

  1. Da cine dracu mai e si Mihai Traisa-n bat ala?
    A cantat si el o melodie de kkt cu Suzana care sube Banana si gata?
    Daca nu va convine de piesa mai cautati printre altele sa vedeti ce penale sunt…

  2. si organizatorii tot la bani se gandesc….pentru buzunarul propriu….niste cupe de doi lei pe care au fost lipite etichete cu denumirea concursului…..cateva cd-uri ,si o noua invitatie pt alte concursuri ce vor veni ….alte taxe de inscriere…alti bani….traiasca fam Manciu pe timp de criza? nu va lasati domnule Epure si dv trebuie sa mancati…..la treaba. In schimb copii au fost minunati si bine jurizati ….de ce nu sa dat si diplome de participare?nu mai ramaneau bani???

  3. mai pupati-i undeva pe toti astia . auzi…solist de renume international……. Numai la bani le este gandul. nu va mai lasati pacaliti de ,,iubirea” lor pt. noi. Texte ca ,, va iubesc barladeni”, ,,nicaieri nu m-am simtit mai bine”, ,, voi sunteti cei mai buni” etc , nu mai sensibilizeaza pe nimeni. Si voi dati bani ca prostii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.