Marinescu, zmeu pe blog

Mircea Marinescu a postat pe blogul Sindicatului nvtmnt „Tutova” un mesaj ultimativ la adresa Primriei Brlad, institutie care, d de nteles liderul de sindicat, este responsabil de rezolvarea problemei salariilor restante ale cadrelor didactice. „n cazul n care, la data de 07.03.2010, nu vom intra n posesia drepturilor bnesti cuvenite, ne rezervm dreptul s declansm actiuni de protest, inclusiv ncetarea activittii”, sustine Marinescu. Pozitia acestuia este cu att mai greu de nteles cu ct, n urm cu cteva zile, primarul Constantin Constantinescu i-a pus fat n fat pe profesori cu cei responsabili de plata salariilor.

Problemele dintre profesorii din Brlad, prea putin informati, si conducerea Primriei Brlad au aprut acum cteva zile. n cadrul unei ntlniri ntre cele dou prti, care a avut loc n sala mic a Casei de Cultur din Brlad, primarul Constantin Constantinescu i-a adus n fata dasclilor pe adevratii factori de decizie n privinta alocrii salariilor, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean si ai Directiei Generale a Finantelor Publice. Primarul a venit nsotit de directorul Primriei, Constantin Ciobanu, si de contabilul sef al institutiei, Mariana Nit. Din pcate, unii au nteles, iar altii, ba.

(Din nou) pixul „criminal”

Edilul Brladului a anuntat c a convocat ntlnirea n primul rnd pentru a explica c Primria este doar un simplu vehicul n alocarea salariilor profesorilor. „Am fcut aceast precizare ntruct am auzit prin oras tot felul de zvonuri, potrivit crorar primarul orasului, adic eu sau nu mai stiu cine din Primrie nu vrea s le dea profesorilor salariile integrale. S le fie clar! Cti bani primim, n baza actelor normatice n vigoare, att le dm. Revin: tot rul s-a fcut dintr-o semntur din pix”, a spus Constantinescu. Iritarea a aprut dup ce Mircea Marinescu a postat, ieri, pe blogul site-ului Sindicatului „Tutova” urm- torul text: „n cadrul sedintei organizate de Primria Brlad n data de 25 februarie 2010 s-au naintat, de ctre domnul Gheorghe Pascal, trezorier sef la DGFP Vaslui, trei variante de rezolvare a situatiei pltii salariilor aferente lunii februarie 2010, pentru unittile de nvtmnt din Brlad: Primria Brlad s pregteasc si s trimit, de urgent, o documentatie ctre Ministerul Finantelor Publice, pentru a se transfera fondurile necesare din trimestrul IV 2010, n trimestrul I 2010 (…). La sfrsitul sedintei, toat lumea din sal a nteles categoric c se va recurge la varianta I si c problema pltii integrale a salariilor n nvtmnt n Brlad n data de 7 martie 2010 este rezolvat. Astzi, 02.03.2010, Primria Brlad a trimis tuturor unittilor de nvtmnt adresa cu nr. 3443/02.03.2010, care spune c nu vom mai primi acest drept sarial. Nu ntelegem de ce una s-a stabilit la sedinta din 25.02.2010 si cu totul alta se ntmpl, cine se face vinovat (aluzie probabil la Primria Brlad, n.r.), pentru c undeva ceva nu functioneaz cum trebuie sau cineva (aluzie la primarul Constantinescu, care a prezidat sedinta si a oferit explicatii, n.r.) ne minte cu bun stiint”, se arat n comunicatul de pe blog.

Replici acide

Totodat, Sindicatul nvtmnt „Tutova” Brlad, prin dou adrese trimise, ieri, ctre Primria Brlad, Inspectatul Scolar Judetean, DGFP si Prefectura Vaslui, a solicitat luarea de urgent a msurilor „care s conduc la rezolvarea aceastei grave probleme n favoarea salariatilor, astfel nct drepturile bnesti cuvenite la data de 7 martie 2010 s fie pltite integral. n cazul n care, la data de 07.03.2010, nu vom intra n posesia drepturilor bnesti cuvenite, ne rezervm dreptul s declan- sm actiuni de protest, inclusiv ncetarea activittii – Presedinte, prof. Mircea Marinescu”. Rspunsul Primriei Brlad, prin vocea directorului Constantin Ciobanu, spune tot: „ncercm acum s rezolv m situatia pe luna martie, nicidecum pe tot anul. Domnul Marinescu probabil nu a fost atent pe tot parcursul sedintei n cauz. De fapt, sigur nu a fost atent. Domnul Primar a mentionat si chiar a punctat un fapt fr echivoc: municipalitatea este doar un vehicul de transport al banilor profesorilor, nicidecum o… banc”, a spus Ciobanu.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.