Frigul din Casa de Cultura, anchetat de prefect

Ieri, dup ce, n timpul unei sedinte a nghetat zdravn pe scena Casei de Cultur Vaslui, prefectul Csaba Levente Szekely l-a chemat la ordin pe Emil Rscanu, directorul institu- tiei. Frigul a fost motivat de acesta prin lipsa banilor necesari pentru plata facturilor… Frapat de numrul mare al firmelor particulare care si desfsoar activitatea n Casa de Cultur, prefectul a cerut o situatie exact a spatiilor nchiriate si a chiriilor percepute pentru aceste spatii. S bnuiasc Szekely ceva?

Prefectul Csaba Levente Szekely a dat, ieri, piept cu frigul din Casa de Cultur Constantin Tnase, din Vaslui. Invitat la sedinta semestrial cu directorii de scoli din judet, prefectul a venit mbrcat doar n costum, fr s estimeze care poate fi temperatura ntr-o sal care nu a fost nclzit n aceast iarn. A rezistat eroic la prima parte a sedintei. V spun sincer c am nghetat de frig. Ce fel de gospodar o avea institutia asta, unde nu este niciun comfort? Nu am crezut c e posibil asa ceva, s-a ntrebat Levente Szekely. Odat ajuns n biroul propriu, prefectul a nceput s caute rspunsul… L-a chemat pe Emil Rscanu, directorul Casei de Cultur, s dea o explicatie. M-a chemat prefectul s i spun de ce e frig. I-am spus c nu am bani. Prefectul s-a mirat c nu am bani, pentru c, a zis dumnealui, a vzut multe bannere si afise ale unor institutii care strau cu chirie n Casa de Cultur. I-am explicat c, n majoritatea situatiilor, afisele publicitare sunt mai mari dect spatiul nchiriat. Factura lunar la cldur m-ar costa 100 de milioane de lei. Cam tot att sunt veniturile noastre proprii. Ar nsemna s dau toti banii pe cldur, fr s mai fac nimic altceva, fr s mai pltesc salariile la angajati si celelalte facturi. Oricum, prefectul a cerut o situatie clar a spatiilor pe care le avem ncheiate si a chiriilor ncasate. O va studia si se va convinge c nu putem asigura cldura, ne-a spus Emil Rscanu. Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, n aceeasi sal a nghetat si primarul Vasile Pavl, care a fcut apoi tot posibilul s racordeze Casa de Cultur la agent termic. Speriat de facturile mari, Rscanu a renuntat dup doar o sptmn. De remarcat c, de ani buni, Casa de Cultur este independent, nici una din institutiile administrative locale neavnd dreptul s controleze veniturile si cheltuielile realizate. Situatia cerut de prefectul Vasluiului constituie o premier. Ar fi pentru prima dat cnd o autoritate judetean se intereseaz de asezmntul condus de Rscanu si ar putea confirma sau infirma cele sustinute de el.

3 COMENTARII

  1. Este altceva.Prefectul dac? va descoperi………………………………………………enigma R?scanu………………….se finalizeaz? cu c?ldur? stimabililor.

  2. frap (frapz, frapt), vb. 1. A atrage aten?ia. a impresiona puternic, a bate la ochi. 2. A r?ci, a pune la ghea??. Fr. frapper. Der. frapant, adj.
    Sursa: DER

  3. Mihaela, „frapat” vine de la un cuvant frantuzesc. Ghici care! Daca ghicesti vezi cum il armonizezi cu alte cuvinte ca sa alcatuiesti o propozitiune inteligibila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.