Contre pe buricul trgului

Cel putin deocamdat, autorittile locale brldene au decis s nu mai acorde niciun fel de autorizatii de constructie n zonele centrale ale orasului. Asa cum se astepta toat lumea, spiritele s-au ncins serios ntre sustintorii „proiectelor de dezvoltare a centrului orasului” si cei care vd n unele spatii comerciale „adevrate bube pe obrazul urbei”.

Ultimele discutii dintre dintre consilierii locali ai Brladului si conducerea Primriei pe marginea aprobrii unor proiecte de investitii private n domeniul imobiliar s-au finalizat cu o singur concluzie: nu se vor mai acorda avize de constructie pe terenurile din centrul orasului. De fapt, totul a pornit de la dou proiecte de hotrre pe care consilierii le-au luat n discutie n ultima lor sedint. Ambele vizau emiterea unor avize de constructie/extindere de spatii comerciale. Primarul Constantin Constantinescu a explicat, nc de la debutul discutiilor, c proiectele n cauz au fost promovate pe ordinea de zi a sedintei „pentru a le da satisfactie celor doi investitori, cu toate c li s-a spus nc de la nceput c ce doreau ei nu se poate realiza”. „Am mai avut aceast problem si n trecut, iar lucrurile au fost foarte simple nc de atunci. Nu avem PUZ-ul (Planul Urbanistic Zonal, n.r.), pentru a mai putea da autorizatii de constructie n zona centru. Si, la urma-urmei, nici nu ne trebuie! Nu mai avem nevoie de alte bube pe obrazul Brladului…”, a explicat un consilier „potrivnic”. De partea cealalt, multi ar sustine proiectele, ns fr argumente solide, desi au spus c toate proiectele de dezvoltare imobiliar a centrului orasului ar trebui sustinute fr echivoc. „Suntem, ntr-adevr, ntr-o situatie grea, neavnd PUZ-ul zonei. S-a mai discutat, dar… asta e! Cred, n schimb, c trebuie s avem n continuare grij de imaginea orasului, mai ales de centru, si s ncercm s ajutm potentialii investitori, care ar veni pentru a dezvolta aceast zon”, a replicat „aprarea”. Concluzia a fost clar: nimic nu se va mai construi n centrul ora- sului, cele dou proiecte fiind retrase de pe ordinea de zi.

1 COMENTARIU

  1. Ce modernizare, chiosculetze supraetajate din sticla, asta e modernizare, am fost in multe orase din europa, insa nicaieri nu am vazut bataia asta de joc, suntem unul din putinele orase care nu am reusit sa ne pastram centrul vechi cu exceptia a doua-trei cladiri, iar chiosculetele de sticla sunt bomboana pe coliva, nu au nimic placut-din contra. D-nul primar ar trebui sa treaca la PDL, a fost votat sa rezolve problemele orasului nu sa se planga toata ziua ca nu are bani pentru urbe. Cand a trecut de la PNL la PSD nu l-a mustrat constiinta? Acum pentru binele orasului daca il intereseaza cat de cat poate ar trebui sa incerce sa se reorienteze politic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.