Contracte individuale suspendate

n vederea aplicrii OUG 4/2010 privind reglementarea unor msuri de protectie social pentru anul 2010, n luna februarie, 12 angajatorii au depus la Inspectoratul Teritorial de Munc (ITM) Vaslui, declaratii pe propria rspundere. Din declaratii reiese c n perioada 1 februarie – 30 aprilie au fost suspendate contractele individuale de munc la 313 salariati, pentru ntreruperea temporar a activittii. Salariat ii ale cror contracte sunt suspendate, beneficiaz de indemnizatia de minimum 75% din salariul de baz corespunztor locului de munc ocupat. De asemenea, pentru salariatii respectivi, angajatorii sunt scutiti de plata contributiilor de asigurri sociale datorate potrivit legii, dar nu pentru mai mult de 90 de zile. Msurile de protectie social se aplic n cazul n care contractul individual de munc se suspend n situatiile de ntrerupere temporar, total sau partial, inclusiv de reducere temporar, a activittii angajatorului, n special pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare. Domeniile de activitate n care au fost suspendate contractele individuale de munc sunt productia, prelucrarea si conservarea crnii; prepararea sucurilor din fructe si legume; fabricarea uleiurilor si grsimilor brute; servicii anexe silviculturii si exploatri forestiere; alimentatie public; fabricarea ncltmintei; lucrri instalatii sanitare; comert; constructii. „ITM va controla periodic angajatorii care beneficiaz de msurile de protectie social prevzute n ordonanta de urgent”, a spus Costel Harja,director coordonator adjunct la ITM Vaslui.

3 COMENTARII

  1. cat despre domnu mihalache nu stiu cum de unu ca el ocupa o asa functie,caci eu cand am cumparat un canton pe raza comunei PUNGESTI a trebuit sa se faca o evaluare a imobilului .Primarul comunei pungesti mi-a cerut 1000 de lei pentru ca cei de la comisie cand vin sa evaueze imobilul sa scada pretul de evaluare a imobilului.De fapt pretul de evaluare de 4000 nu afost facut public si licitatia a fost in plic si in loc de a plati un pret mai omenesc am pus in plic (sa ii spunem oferta mea)17000 pretul adevarat de evaluare. cand am primit actele inclus proiectul cantonului SURPIZA.In proiect mai era prevazuta o anexa in partea di spate al cantonului dar in realitate mai ramasese mai putin de jumatate ca restu disparuse.Si cand am incercat sa ii explic domnului MIHALACHE situatia a replicat in felul urmator***da nu e de ajuns ca iti dau casa mai ai si pretentii,Chiama (adresanduse la scretara )la notar, la Bulumac ,sa anulam actele .***De parca mi-ar fi dat casa de pomana .Si cu mine mai era o persoana bin comuna PUNGESTI care de meserie facea postas ,pe care domnul Mihalache la invitat inainte ca sa il umple de manifeste tip calendar pe care sa le distribuie prin comuna facandu-i campanie electorala.Asta este MIhalace un mare mafiot.Din cauza unor oamen ca el VASLUIUL a ramas si va ramane de rasul lumii.

  2. Cea mai buna metoda de a fura statul legal. De exemplu > La hotel Europa Mihalache da ospatarii in somaj tehnic dar CULMEA ….. ii tine la munca pentru 1 milion si jumatate, adica diferenta pana la salariul minimi de pe economie. Asa ca ATENTIE ITM, luati si voi spagi, ca doar vorba aia, tot bugetari sunteti si voi, asa ca legea aceasta este ca o manusa pentru privati. Si uite asa se adanceste criza, cica pe pensionarii sa ii impoziteze iar privatul sa fure STATUL. SA TRAITI BINE !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.