Concert extraordinar la Brlad

Cu doar trei zile nainte de nvierea Domnului, brldenii vor fi invitati la un concert extraordinar gzduit de Pavilionul Muzeal „M. Guguianu” din localitate. Recitalul instrumental va fi sustinut de unul dintre cei mai mari pianisti din lume la ora actual, respectiv japonezul Tadashi Imai, si talentatul violonist brldean, Clin Andrei.

Tadashi se va afla pentru a doua oar n fata publicului din localitate, dup ce n urm cu ceva timp a mai concertat cu Andrei Tudor, un alt mare artist brldean. „Acest concert este posibil datorit faptului c, n ziua de miercuri, cei doi instrumentisti vor sustine un concert la Ateneul Romn din Bucuresti. Cum Clin Andrei sia dorit s ncnte si publicul de acas cu muzica interpretat de el si pianistul Tadashi Imai, am hotrt s organizez acest concert special chiar acum, nainte de Paste”, ne-a spus muzeograful Mircea Mamalauc, organizatorul manifestrii. Violonistul Clin Andrei este student la Colegiul Regal de Muzic din Londra, ns a sustinut numeroase concerte n multe tri din lume, fiind apreciat ca unul din tinerele talente internationale. n ceea ce-l priveste pe prietenul su japonez, Tadashi Imai a absolvit Academia Regal de Muzic din Londra. Desi are cam 31 de ani, la acest moment este considerat unul dintre cei mai mari pianisti ai lumii. n plus, acesta a cstigat dreptul de a fi corepetitor la Concursul Internat ional Menuhin din Cardiff (Tara Galilor). A concertat pe mari scene din Japonia, tara mam, Marea Britanie, Statele Unite, Olanda, Brazilia, Germania si multe altele. „Cu sigurant va fi un concert de exceptie. Clin este un foarte bun instrumentist, iar Tadashi, care va fi la a doua participare n Brlad, va ncnta publicul cu acordurile de pian. Ne bucurm s aducem asemenea artisti de valoare international pe scena amenajat la Pavilionul „M. Guguianu”, n conditiile n care cheltuielile au fost suportate de familia Andrei. De cnd organizm aceste concerte, neam format deja un public fidel de circa 150-200 de persoane, asa c, sunt sigur c vor veni destul de multi localnici si cu aceast ocazie”, a adugat muzeograful Mamalauc. Astfel, joi, ncepnd cu ora 19.00, brldenii vor putea asculta „Sonata pentru vioar si pian, opus 12, nr. 2 n La Major” de Ludwig van Beethoven, „Dansuri ungare” nr. 1 si 2 de Johannes Brahms sau „Sonata pentru vioar si pian” de Cesar Franck.

5 COMENTARII

  1. Vai doamne ce ziar…
    Cu doua zile inainte de Inviere pai la cat mai tampitule la 12 noaptea? ai zis toate cacaturile acolo dar nu ai zis si tu ca e vineri si la ce ora, bravoooo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.