Ce buna e Elena! O semnatura – 2 milioane de euro!

Ministrul Elena Udrea a venit la Vaslui s parafeze dou proiecte n valoare de 2 milioane euro, pentru modernizarea a dou scoli. Ajuns cu o jumtate de or mai trziu la destinatie, ea a explicat motivul ntrzierii: calitatea proast a drumurilor. „Am dat n gropi pn la Vaslui”, a recunoscut Elena Udrea. Ministrul Dezvoltrii Regionale si Turismului l-a comptimit pe Gheorghe Stefan, soferul „de lux” care, cel mai probabil, va trebui s-si bage n service limuzina…

Deputatul Dan Marian, presedintele PD-L Vaslui, a scos un „iepuras” gras din joben. Si-a ncordat muschii si a dus la Vaslui nu unul, ci doi ministri, Mihai Seitan, ministrul Muncii, si Elena Udrea, ministrul Dezvoltrii Regionale si Turismului. Cu cea din urm, a dat lovitura, Elena Udrea fcnd si ceva concret pentru vasluieni. Dar, dincolo de utilitatea celor dou proiecte pentru care a semnat finantarea, ca mai toti ministrii Guvernului Boc, si Elena Udrea vede totul n roz. La fel ca cellalt ministru care ne-a vizitat ieri, si ea a trecut n revist toate proiectele Guvernului Boc, dar fr a oferi solutii concrete care s duc la redresarea economic a judetului. Totusi, vizita Elenei Udrea a avut si un aspect concret: ieri, ea a semnat contractele de finantare, prin Programul Operational Regional, pentru modernizarea Scolii nr. 3 „Constantin Parfene”, din Vaslui, si a Scolii din Bordoc, proiecte care, nsumate, valoreaz aproximativ 2 milioane de euro. „Sunt dou contracte cu finantare din bani europeni, care vin ntr-un domeniu n care Romnia are atta nevoie, educat ia. Scolile noastre au nevoie de acesti bani, iar faptul c ati avut aceste proiecte eligibile este un lucru foarte bun pentru comunitatea local”, a spus Elena Udrea n cadrul conferintei de presde la Primria Vaslui. Primarul Vasile Pavl i-a multumit ministrului Elena Udrea, subliniind, totodat, c asteapt n continuare mai mult atentie din partea Guvernului. „Eu consider c autoritatea public local trebuie s fie ntr-un parteneriat cu Guvernul. (…) Cea mai mare rugminte a noastr ns este sustinerea programului de realizare a infrastructurii, care va schimba mult fata orasului”, i-a transmis Vasile Pavl ministrului Dezvoltrii Regionale si Turismului.

Drumurile noastre, toate…

„La var, o s fie cald si bine”, acesta pare s fie motto-ul Elenei Udrea, care, dup ce s-a declarat fericit c vizita sa la Vaslui a coincis cu semnarea celor dou proiecte, a scos (la figurat) din poseta Louis Vuitton de cteva mii de euro (la propriu) proiectele si programul de guvernare al Cabinetului Boc. „Avem proiecte pentru programele pe care le avem n derulare pentru reabilitarea si construirea de drumuri, alimentarea cu ap, retelele de canalizare, reabilitarea termic a locuintelor sau construirea de locuinte ANL, marea prioritate a ministerului n mandatul meu”, a spus Udrea. A fost nevoie de interventia presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Vaslui, Vasile Mihalachi, pentru ca Elena Udrea s coboare cu picioarele pe pmntul de pe drumurile din judetul nostru. „Vasluiul este cel mai necjit judet. Un kilometru de drum, de la pmnt pn s fie asfaltat, cost ntre 16 si 20 miliarde lei vechi, iar noi avem 1.000 de kilometri de drumuri n tot judetul, din care 300 sunt numai din pmnt. (…) S nu uitati c, pentru a reabilita aceste drumuri, este nevoie de bani. Pe aceast cale, v rog s ne dati o mn de ajutor”, a spus Mihalachi. Sanse ca acest lucru chiar s se ntmple ar fi, pentru c, a recunoscut Elena Udrea, „(…) de la Roman ncoace, am dat n toate gropile”, Bine c a „(…) prioritizat investitiile n primul rnd pentru repararea drumurilor. Nu merge nimic dac nu sunt drumuri”, a adminis Udrea.

Sprijin pentru turism

Cum „turismul” face parte din titulatura ministerului pe care l conduce, Elena Udrea a fcut o scurt referire si la acest domeniu, opinnd c, alturi de agricultur, acest sector poate ajuta la iesirea din criz a Romniei. „Agricultura si turismul sunt dou resurse prin care se poate iesi din criz. Este foarte important s exploatm resursele naturale, de care nu foarte multe tri se pot bucura”, a punctat Elena Udrea. n ce priveste programele locale pentru dezvoltarea turismului, Udrea a dat asigurri c va acorda tot sprijinul pentru proiectele care vor fi declarate eligibile. Vasile Mihalachi i-a prezentat att date privitoare la cele dou proiecte ale CJ declarate cstigtoare, ct si intentiile privitoare la un nou proiect, care vizeaz reabilitarea drumurilor de acces si a mnstirilor Fstci, Prvesti si Floresti.

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.