Cadou de Paste: controale, amenzi si produse confiscate

Pentru a se preveni aparitia toxiinfectiilor n preajma Srbtorilor Pascale, Directia Sanitar-Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Vaslui a intensificat controalele n puncte de desfacere a produselor din carne si nu numai. Ca urmare a verificrii efectuate pe data de 25 martie, inspectorii sanitari veterinari mpreun cu reprezentanti ai Jandarmeriei si Prefecturii Vaslui, au fost date zece amenzi contraventionale si 11 avertismente, au fost confiscate cteva zeci de produse din carne si de alt natur si s-a decis suspendarea activittii la un magazin alimentar.

n perioada Sarbtorilor Pascale, consumul de alimente de origine animal dar si non-animal creste considerabil. Ca urmare, este necesar intensificarea actiunilor de supraveghere sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor. De asemenea, trebuie luate msuri suplimentare de producere, depozitare, transport si valorificare, n special pentru carnea de miel si oule destinate consumului uman, dar si pentru alte produse sau alimente de origine animal si non-animal. n aceste conditii, inspectorii din cadrul DSVSA Vaslui, ajutati de jandarmi si reprezentanti ai Prefecturii Vaslui au ntreprins joia trecut mai multe controale fulger n mcelrii, carmangerii, magazine desfacere peste, supermarket-uri si n depozitele alimentare aflate pe raza de competent a DSVSA Vaslui. Astfel, nu mai putin de 19 mcelrii, trei carmangerii, trei pescrii, nou depozite alimentare, nou magazine, cinci supermarket-uri, un trg de animale si dou masini care transport produse de origine animal au fost verificate. Neregulile constatate de ctre inspectori au fost sanctionate cu un numr de zece amenzi contraventionale, suma total ridicndu-se 11.860 de lei, 11 avertismente si suspendarea activittii la un magazin alimentar. n urma controalelor efectuate n Husi, Brlad si Vaslui, au fost retrase din consum uman si dirijate ctre unitti de neutralizare 40,4 kg carne pasre n valoare de 464,8 lei, 45 kg carne porc n valoare de 855 lei, 1,2 kg iaurt cu fructe n valoare de 7,2 lei, 20 litri de bere n valoare de 200 lei si 3,6 kg produse de origine non-animal n valoare de 33,3 lei. Este vorba despre grisine, mustar, mac, specialitti de panificatie, ne-a spus medicul veterinar Decebal Sraru, directorul coordonator al DSVSA Vaslui. Principalele probleme sanctionate au fost: lipsa documentelor care s ateste provenienta produselor alimentare, etichetarea necorespunztoare a produselor alimentare, vnzarea unor produse expirate, nementinerea lantului termic al produselor (carne congelat vndut n stare decongelat), lipsa documentului de nregistrare sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor, dar si igiena si ntretinerea necorespunz toare a spatiilor de depozitare. Pentru a se asigura de petrecerea unui Paste linistit, inspectorii sanitari vor continua controalele pe toata perioada premergtoare Srbtorilor Pascale. Recomandm tuturor cettenilor s procure alimentele numai din unitti nregistrate/autorizate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor, s evite achizitionarea de produse alimentare din locuri neautorizate (comert stradal, n.r.) si s citeasc atent etichetele produselor cumprate. n caz c observ vreo abatere de la normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor ntlnite, le sugerm s ni le comunice pentru a putea lua msuri imediate n privinta celor ce nu respect sntatea consumatorilor, a ncheiat medicul Sraru.

2 COMENTARII

  1. Nu,numai.controale trebuiesc facute mereu si nu numai in magazine dar si in depozitele acelor magazine unde vanzatoarele sunt nevoite sa spele cu sapun carnathi si altele ca sa le poata vinde ca altfel le platesc ele,patronii nu le scad.,deci patronii care sunt toti avari trebuiesc amendati,nu vanzatoarele

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.