Alunecari de teren la Negresti

Cresterea brusc a temperaturilor, care a dus la topirea zpezii, dar si precipitatiile nregistrate n ultima perioad n orasul Negresti au provocat alunecri de teren care au afectat o serie de constructii anexe Scolii nr. 1, un pod, retelele de ap si canalizare din zon. Ioan Cozma, primarul orasului, a sesizat Prefecturia Vaslui despre situatia existent, solicitnd msuri de interventie pentru ca alunecrile de teren s fie limitate sau chiar oprite.

Din cauza apelor rezultate din topirea zpezilor, precum si a precipitatiilor din ultima perioad, pmntul din zona orasului Negresti a luat-o la vale. Pe terenul aferent Scolii Generale nr. 1 s-a creat o zon de desprindere cu o nltime de 10-15 metri si cu o lungime de 150 de metri. Ca urmare, unele constructii ale scolii – magazii de lemne, grupuri sanitare – au fost abandonate, fie pentru c au fost afectate, fie pentru c nu mai prezint sigurant. „Din cauza intensific rii n activitate a alunecrii pmntului din aceast zon si deplasrii ctre podul vechi, s-a generat o deformare pe ansamblu, n plan orizontal, a structurii metalice si distrugerea legturilor dintre componentele metalice ale suprastructurii podului. Totodat, n zona alunecrilor de teren, a fost afectat reteaua de alimentare cu ap si conducta de transport a apei menajere spre statia de epurare. Din fericire, n zona respectiv nu sunt case locuite, care s fi fost afectate, dar, dac alunecrile de teren se extind, nu este imposibil s nregistr m deteriorri ale unor locuinte”, a precizat Ioan Cozma, primarul orasului Negresti. Acesta mai spune c evolutia fenomenului poate avea urmri grave att asupra cldirii n care nvat elevii Scolii nr.1, ct si asupra drumului care permite accesul spre pod, asupra podului, a locuintelor. De asemenea, sunt posibile avarii la conductele de ap si canalizare, precum si posibilitatea barrii albiei rului Brlad. „n fata acestei situatii, se impune de urgent luarea unor msuri tehnice. n acest sens, am cerut sprijinul Prefecturrrii Vaslui, n vederea constatrii situatiei alunecrilor de teren din zona Negresti, prin convocarea n zona afectat a factorilor de rspundere: Inspectoratul pentru Situatii de Urgent, Agentia pentru Protectia Mediului, Sistemul de Gospodrire a Apelor, Inspectoratul n Constructii Vaslui”, a mai spus Ioan Cozma.

1 COMENTARIU

  1. buna.am citit ariticolul si sincer nu ma uimit deloc.terenul despre care vb dumneavoastra,nu are probleme cu alunecare de acum,aceasta este o problema veche,de vreo 10 ani aproximativ.spun asta pt ca si eu am invatat la scoala situata pe acel teren amenintat de alunecari,bineinteles in loc sa se ia masuri din timp,autoritatile si cine mai raspunde de aceasta problema,s-au facut ca ploua in fata acestei probleme,iar acum dupa 10 ani,cand situatia a devenit critica si periculoasa pt elevi in primul rand,cer ajutor.oricum sper sa se rezolve,sa se ia masuri cu privire la aceasta problema.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.