Meghalt a humorrzk!

Cu durere n suflet, anuntm trecerea n nefiint, dup o suferint scurt si gratuit, a simtului umorului. Asa se traduce titlul, dac sunteti curiosi: a murit simtul umorului! A crpat ca un prost (si nu de rs!), cznd n cap pe treptele Prefecturii. Nefericitul accident s-a produs luni, dup „impetuoasa” instalare n functie a prefectului Csaba Levente Szekely. Dac i-o fi pus cineva piedic, dac l-o fi mpins… asta o vor stabili organele de anchet. Aproape o zi l-am cutat, poate-poate ne-am nselat. Dar, nem!, cum ar spune unguru’, adic nu! Cu un ultim spasm, simtul umorului a trecut a msik oldalon (adic de cealalt parte). Functionari tristi, cu fete rvsite de suferint, asta am putut vedea n Prefectur. Ce natie e asta, ce viat mic si trist duce?! Nici un zmbet, nici o glum… Am fcut o anchet fulger si am descoperit un adevr si mai trist: nici un angajat al Prefecturii Vaslui nu stie bancuri cu unguri! Cu exceptia prefectului, desigur, cu care neam si ntlnit, ieri. Trecem repede peste acest moment; dat fiind tragedia de care v vorbeam, nici el nu era ntr-o dispozitie tocmai fericit. Deci, meghalt a humorrzk! Sau… nu chiar de tot. Singurul om care ne-a luminat ziua, lsnd s se ntrevad nvierea miraculoas a mortului, a fost… o femeie. Dintre toti cei cu care am vorbit, ea stia nu unul, ci dou bancuri cu unguri. ti multumim, Doamne, ti multumim, doamn, nu e totul pierdut. Ne-ai redat speranta. Iat si bancul (bun, bun de tot): Un ungur care mplinea douzeci de ani de la cstorie face mas mare cu prietenii. La un moment dat, se ridic n picioare, cu un pahar n mn, si rosteste urmtoarele vorbe: „Eu triesc CU SOTIA MEU de douzeci de ani”. Prietenul lui cel mai bun l trage de mnec si i sopteste: „Nu se spune CU SOTIA MEU, ci CU SOTIA MEA”. „Taci, m, din gur, c stiu ce vorbesc. CU SOTIA MEU triesc de douzeci de ani; CU A TA triesc doar de zece…”

4 COMENTARII

  1. Pe asta nu-l stiati: Un ungur si un roman de prin Ardeal care dadeau amindoi la peste prind chiticul de aur, care nu stia cum sa le indeplineasca trei dorinte la doi insi. Asa ca le-a spus sa-si puna fiecare o dorinta. Primul ungurul: Cum tarisoara noastra este atacata din toate partile si toti vor sa ne ia Balatonul, etc., vreau un zid pe fontiera Ungariei, lat de 20 de metri si inalt de 200 de metri. Ok, zis si facut. Dupa care romanul: Singura mea dorinta este sa umpli cu apa piscina aia pe care ai facut-o! Traiasca prietenia traditionala romano-ungara!

  2. asemenea glume cu tendinta ar avea consecinte grave in alte parti ale europei.se pare ca judetul vaslui nu si-a gasit inca locul:in sau dincolo de europa!

  3. Bancu’ este bun dar vechi, foarte vechi… Trebuia sa-l stii, e din timpul liceului sau parca mai devreme. Romica, imbatranesti tata si abia esti in floarea varstei 🙂 Respect!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.