Brladean, calificat pentru Olimpiada Internationala de Fizica

Chiar dac loturile judetene de elevi care au participat la faza national a ctorva olimpiade scolare s-au descurcat foarte bine, obtinnd diverse premii si mentiuni, liceanul Vlad Mrgrint din Brlad a reusit o performant si mai frumoas. n urma rezultatelor obtinute la olimpiada de fizic, tnrul care nvat n clasa a XII-a B la Colegiul National Gh. Rosca Codreanu a fost admis n lotul olimpic lrgit, fiind calificat s participe la faza international a competitiei scolare.

Sptmna trecut, Ministerul Educatiei a organizat etapa national a mai multor olimpiade scolare. Ca n fiecare an, si de aceast dat participant ii din judetul Vaslui au fcut cinste prin rezultatele obtinute. Spre exemplu, la olimpiada de fizic desfsurat la Constanta, Iustinian Mihail Focsa (clasa a X-a, Colegiul National Gh. Rosca Codreanu Brlad) a reusit s ia premiul III, iar Lucian Stan, de la acelasi liceu, dar n clasa a XI-a, a obtinut mentiune. Tot mentiune a luat si Vlad Mrgrint, codrenist n clasa a XII-a. Numai c, rezultatele obtinute de Vlad l-au calificat n lotul olimpic lrgit, pentru faza international a olimpiadei din acest an scolar. Suntem foarte mndri de rezultatele obtinute de elevii nostri. Chiar dac nu au reusit s ia toti premii, mcar au fcut tot ce-au putut si au obtinut punctaje foarte bune. Spre exemplu, la limba englez nu au luat niciun premiu, ns lotul a reusit s urce zece locuri n clasamentul general, toti participantii nostri obtinnd note peste 9.00. Ct despre Vlad, pentru c este n ultimul an de liceu si a fost admis n lotul olimpic lrgit la fizic, este cu att mai mult un motiv s ne mndrim c nvat la noi, ne-a spus profesorul Augustin Tomescu, directorul Colegiului National Gh. Rosca Codreanu Brlad. Si olimpiada de chimie, desfsurat n perioada 31 ianuarie – 6 februarie la Pitesti, a adus rezultate bune pentru elevii vasluieni. Este vorba despre o mentiune obtinut de Marina Daniela Gavrilas, elev n clasa a VII-a la Scoala nr. 7 Vaslui, si o mentiune special obtinut de Ramona Postu, elev n clasa a IX-a la Liceul Teoretic M. Koglniceanu Vaslui.

4 COMENTARII

  1. D-ra scrie ce i se spune,de fapt.Asa ca nu va mai legati de oameni degeaba.important este ca si intr-un mic orasel,avem copii deosebiti si cadre didactice pe masura!Din pacate se scoate in evidenta doar partea negativa a invatamantului.

  2. Vlad este calificat in lotul largit, NU la Olimpiada Internationala de Fizica; va urma o noua selectie, in urma careia, din cei 20 vor ramane 8 care vor reprezenta Romania la Internationala…….Ar fi super daca doamna Adriana Cristina Susnea s-ar mai si documenta inainte de a scrie……….Performanta ce a mai mare ii apartine lui Focsa Iustinian; de foarte mult timp nu s-a mai obtinut pt Vaslui un premiu la nationala de fizica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.