Virus troian

Judetul Vaslui este acoperit complet de nmeti. n doar 48 de ore, ninsorile abundente au reusit s paralizeze ntreaga infrastructur de transporturi. Chiar dac lupta cu zpada nu a contenit, retelele de drumuri nationale si judetene, trenurile, cile rutiere din centrele urbane au fost puternic afectate. Din cauza viscolului puternic si a sulurilor de zpad, DN 24 A pe sectorul Murgeni – Flciu a fost nchis traficului, la nceput temporar, „temporarul” prelungindu-se peste noapte. Dac la orele diminetii, pe drumurile judete se circula foarte greu, dup-amiaz, ninsoarea viscolit a blocat segmente de drumuri de zeci de kilometri: DJ 247 ntre localittile Codesti-Dnesti, DJ 284 ntre localittile Arsura – Drnceni – Duda Epureni, DJ 245 A ntre localittile Lipovt si Bogdana etc. La Autogara din Vaslui, ntrzierile autobuzelor au fost de peste o or, iar pe mai multe rute, cum ar fi Bogdana, Gugesti, Stioborni etc., cursele au fost anulate. n Gara Vaslui, majoritatea trenurilor nu au sosit conform graficului orar. Dac trenurile personale nregistrau abateri de maxim 10 minute, trenurile accelerat care veneau din sudul trii au ntrzieri de pn la 40 minute.

Cderile abundente de zpad i-au obligat pe reprezentantii Sectiei de Drumuri Nationale (SDN) Brlad s nchid temporar circulatia pe DN 24 A, ntre localittile Murgeni si Flciu. Este vorba despre tronsonul de drum dintre kilometrii 30 si 39, sector n care viscolul puternic a nfundat drumul cu troiene masive. Gicu Maftei, directorul SDN Brlad, a precizat c n zon nu au fost blocate persoane sau autoturisme. „Noi am suplimentat numrul utilajelor care sunt n teren si actioneaz pe cei 385 kilometri de drumuri nationale. n cursul zilei de ieri, am intervenit cu 15 masini de 20 tone cu lame si rspnditor si patru autofreze. Suntem prezenti n tot judetul, pentru a curta arterele rutiere de zpada depus n ultimele 24 de ore”, a artat Gicu Maftei. De asemenea, circulatia pe DE 581 ctre Vama Albita se desfsura, ieri, cu dificultate, accesul fiind restrictionat pentru TIR-urile ce nu sunt echipate corespunztor. Din cauza ninsorii viscolite a fost restric- tionat circulatia masinilor mari si n zona Codesti, Dragomiresti si Dobrina.

Drumuri judetene blocate

n cursul zilei de ieri, pn la orele prnzului, pe toate drumurile judetene de la nivelul judetului Vaslui se circula foarte greu. Cderile masive de zpad si viscolul puternic au fcut ca, dup orele 12.00, mai multe segmente de drumuri judetene s fie nzpezite. Astfel, au fost blocate mai multe drumuri judetene: DJ 247 ntre localittile Codesti-Dnesti, DJ 284 ntre localittile Arsura-Drnceni-Duda Epureni, DJ 245 A ntre localittile Lipovt si Bogdana, DJ 244 E care face legtura ntre DE 581 si Vutcani, DJ 244D Bunesti Averesti – ctre Iasi, DJ 244 ntre localittile Crivesti-Pochidia, DJ 244 B ntre localittile Urlati- Gusitei, DJ 244 C ntre localittile Hurduci-Hoceni, DJ 244 A ntre localittile Berezeni-Rnceni si DJ 243 C ntre localittile Perieni si Brlad. Vasile Mihalachi, presedintele Consiliului Judetean Vaslui, a spus c situatia este monitorizat cu atentie si se actioneaz pe toate arterele rutiere pentru nlturarea troienelor de zpad. „Eu dau un sfat celor care intentioneaz s plece la drum: este mai bine s stea acas. Astfel, risc s fie blocati n trafic si s rmn nghetati acolo. Consiliul Judetean nu este rspunztor de gafele unor cetteni, care pleac la drum neechipati corespunz tor”, a precizat Vasile Mihalachi.

ntrzieri mari la Autogara Vaslui

Conditiile grele n care se circul pe drumurile publice au afectat si cursele de cltori de pe raza judetului. Conform datelor furnizate de Autogara Vaslui, n cursul zilei de ieri, nu se mai circula pe mai multe rute: Miclesti – Gugesti, Stioborni, Flciu, Murgeni, Bogdana, Husi. De asemenea, autobuzele de cltori cu plecare din mai multe localitti printre care Tcuta, Crasna, Brlad au ajuns la Vaslui cu ntrzieri mari, de peste 30 de minute. De la Husi au venit numai dou autobuze, din cauz c microbuzele nu au putut s circule. Spre exemplu, cursa de la Iasi a sosit la Vaslui cu o ntrziere de peste o or. „Problema este c reprezentant ii societtilor de transport nu anunt la Autogar c nu pot pleca de la destinatie, pentru a putea anunta cl- torii. Noi constatm c respectivele masini nu circul doar atunci cnd nu ajung n statie conform graficului orar”, ne-a declarat un reprezentat al Autogrii Vaslui.

Autogara Brlad, paralizat

Prin surprindere au fost luati si angajatii Sectiei de Drumuri Judetene Brlad, care si-au scos utilajele pe traseele pe care le au n grij nc de acum dou zile. Cele mai mari probleme, asa cum s-a ntmplat de fiecare dat, s-au constatat pe distantele Brlad- Grivita, Brlad-Ciocani-Coroiesti, Brlad-Pogana-Gherghesti- Chestrosu, Brlad Puiesti, Brlad- Bogdnita, Brlad-Crivesti-Pochidia, Brlad-Floresti, Brlad- Mnzati, Brlad-Murgeni-Flciu si Brlad-Perieni. Pe toate aceste rute cursele regulate de cltori care pleac zilnic din Autogara Brlad fie au fost suspendate pe perioade nelimitate de timp, fie au nregistrat ntrzieri considerabile. Cele mai mari probleme au fost ns pe rutele Brlad-Bogd- nita, Brlad-Crivesti-Pochidia, Brlad-Floresti, Brlad-Mnzati, Brlad-Murgeni-Flciu si Brlad- Perieni, de unde abia au reusit s se ntoarc cursele plecate n urm cu dou zile. La nchiderea editiei, toat activitatea Autogrii Brlad era paralizat. Nicio masin nu a mai iesit din parcare, iar cteva curse ce nc nu ajunseser n Brlad erau asteptate „cu nfrigurare” la destinatie. Pentru astzi, Autogara a anuntat c activitatea va fi n continuare ntrerupt.

Trenurile, ntrzieri ntre 10 si 40 de minute

Cderile masive de zpad au provocat probleme si pe cile ferate. La nivelul judetului Vaslui, trenurile de cltori nu au avut ntrzieri mari din cauza unor situatii produse pe teritoriul judetului. Reprezentantii Grii Vaslui au precizat c trenurilor personale au nregistrat ntrzieri de maxim 10 minute, provocate exclusiv de conditiile nefavorabile de la nivel local. Majoritatea trenurilor care au ajuns mai trziu la destinatie au acumulat ntrzieri din statiile de plecare: Galati, Constanta, Bucuresti. Spre exemplu, Acceleratul de la Galati a ajuns la Vaslui cu o ntrziere de 35-40 de minute. Tinnd cont c n sudul Romniei prognozele meteo avertizeaz c ninsorile vor continua, este posibil ca astfel de ntrzieri s se generalizeze la toate trenurile care vin din aceste zone. Cderile de zpad conduc la probleme deosebite la macaze, care trebuie curtate individual, pentru a rspunde comenzilor venite de la sistemul de automatizare. „n zona Vaslui, Buhesti, Crasna nu am avut probleme cu ntrzieri ale trenurilor sau blocri ale cltorilor n vagoane. Dac vor avea loc incidente mai grave, cu femei gravide, copii sau alte cazuri, suntem n msur s asigurm temporar niste conditii minime de confort. Avem echipe de angajati care vor interveni prompt n situatii dificile”, a precizat un reprezentant al Grii Vaslui.

Persoane scoase din nmeti pentru dializ

Ieri dimineat, echipaje ale Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgent au intervenit pentru a asigura deplasarea ctre unittile medicale a cinci persoane din comuna Vetrisoaia, care aveau nevoie de dializ. De asemenea, n localitatea Blgesti s-a actionat pentru a face posibil accesul unei ambulante solicitat pentru o interventie. La nivelul Prefecturii Vaslui, a fost instituit serviciul de permanent, iar Comitetul pentru Situatii de Urgent si desf- soar activitatea zilnic, pn la ora 22.00, n vederea intervent iei rapide si eficiente. De asemenea, primriile din judet au fost informate s-si asigure servicii de permanent, s verifice toate materialele si stocurile din dotare si s actioneze conform planurilor Comitetelor Locale pentru Situatii de Urgent.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.