Snge si circ de campanie

Aproape c s-au sfsiat n public, zilele trecute, reprezentantii celor dou partide din Brlad care mai au candidati n cursa pentru Cotroceni. n timp ce socialdemocratii i-au acuzat pe democrat-liberali c joac murdar, scotnd pe piat afise denigratoare la adresa lui Mircea Geoan, cei din urm si-au acuzat adversarii de practici comuniste, sechestrri si hrtuire.

Monitorul de Vaslui a realizat, zilele trecute, un sondaj de opinie printre o parte din electorii din oras, n urma cruia a reiesit fr echivoc c att PD-L, ct si PSD s-au autodepsit n atacuri sub centur deloc „ortodoxe”. Asta n contextul n care ambele formatiuni politice aproape c au jurat c vor duce o campanie de bun simt…

Varianta unora…

Initial, social-democratii, prin vocea presedintelui lor, deputatul de Brlad Adrian Solomon, a organizat, la sfrsitul sptmnii trecute, o conferint de pres. Parlamentarul a vrut s expun un incident petrecut recent. „E vorba despre o comand politic venit de sus. S-au editat niste pliante pe care este folosit sigla PSD alturi de cea comunist. Totodat, apar si imaginile unor membri ai partidului nostru, precum si cea a candidatului nostru, fr acceptul acestuia. Pliantele erau mprtite prin oras de niste membri PD-L, care, pentru c au refuzat s se legitimeze, au fost condusi de Politia Comunitar la sediul Politiei Brlad. Pentru c s-a nclcat cu bun stiint legea electoral, am fcut o plngere la Politia Brlad. Condamn ferm aceste practici ale celor de la PD-L”, a declarat Solomon. n aceeasi conferint de pres, parlamentarul a mai comentat si pe marginea altor probleme (lovitura care i-ar fi fost aplicat de presedintele Bsescu unui copil, sustinerea si rs-sustinerea lui Klaus Johannis etc.).

….si varianta celorlalti

La scurt timp, PD-L-ul a iesit, tot ntr-o conferint de pres, cu propria variant despre cele ntmplate. Bonus: acuzatii grave la adresa Politiei Comunitare. nsrcinat cu acuzat iile a fost presedintele interimar al PD-L Brlad, senatorul Vasile Pintilie. „Oamenii nostri s-au legitimat din prima clip, dar, cu toate acestea, au fost bgati n dub de Politia Comunitar si dusi la Politie. Asta cu toate c nu aveau asupra lor dect pliante cu candidatul nostru, domnul Traian Bsescu. Pe urm, trebuie s v mai spun c, recent, aceeasi Politie Comunitar a sanctionat cu avertisment un membru de-al nostru care lipea afise pe garajul unui brldean, de la care, culmea, avea acceptul. Vreau s precizez si faptul c, zilnic, masinile noatre de campanie sunt urmrite metru cu metru de ctre politistii comunitari. Brldenii ar trebui s se ntrebe dac asta este sarcina acestui serviciu. De ce sunt folositi banii lor pentru ca niste politisti comunitari s fac voia primarului si a lui Solomon?”, s-a ntrebat Pintilie. Din conferinta democratliberalului nu au lipsit, evident, nici comentariile proprii despre nevinovtia lui Traian Bsescu, acuzat de lovirea unui copil. Pintilie a afirmat, n schimb, c are o mare bucurie: electoratul s-a ndreptat tot mai mult spre dreapta, spre PD-L, a sustinut referendumul lui Bsescu iar cel putin n Brlad, PSD a pierdut foarte multe voturi. Oare asa s fie? Duminic, aceast dilem va fi lmurit.

12 COMENTARII

  1. danuta, m-am nascut in 1955. ma deranjeaza tare de tot faptul ca numele este obligatoriu si de aceea folosesc litere la intamplare de pe tastatura. in 21 decembrie 1989 am fost trimis de naum de la fepa sa apar hala centrala cu mainile in buzunare. noroc ca in barlad nu a fost revolutie ca acum imi aduceati flori la cimitir, de aceea ma intereseaza evenimentele din 1989. aia nu a fost revolutie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.