Multe fracturi si un nou nascut

Ca la fiecare sfrsit de sptmn, medicii din cadrul Compartimentul de Primire Urgente din cadrul Spitalului Municipal de Urgent Elena Beldiman, din Brlad, au fost luati cu asalt de ctre pacientii examinati. Nu a fcut exceptie nici intervalul 24-27 decembrie, cu att mai mult cu ct s-a interpus cu Crciunul. Peste 200 de persoane au fost examinate de medicii de gard, dominanta de adresabilitate fiind czturile prin alunecare pe gheat cu diagnostice precum fracturi la antebrat, fracturi la brat sau la cot. Numai n primele dou zile de Crciun medicii au fost nevoiti s examineze si s trateze foarte multe fracturi rezultate n urma czturilor pe gheat. Este vorba despre mai mult de 50 de persoane care au alunecat si si-au fracturat bratele sau antebratele. Dac n urm cu o sptmn numrul acestora era de doar 10- 15, din cauza topirii zpezii si a transformrii n gheat, ne asteptam la aceast crestere, ne-a spus medicul Gabriela Danis, directorul medical al spitalului.

A crescut si numrul betivilor

Din fericire, niciunul din aceste cazuri nu a fost grav si nu a necesitat interventii chirurgicale complicate. Cu toate acestea, multitudinea lor a dat ceva bti de cap medicilor. Dup traumatismele prin cdere, cazurile de stare de ebrietate au fost cele mai numeroase n zilele care au trecut. Foarte multe persoane care au but prea mult de Crciun si care au dezvoltat complicatii ca urmare a consumului excesiv de alcool au ajuns la spital. Astfel, multe persoane au avut probleme cu ulcerul, gastrita sau alte boli de stomac deja diagnosticate si aflate sub tratament. ns, n ciuda faptului c multi au consumat preparate culinare greoaie dup un post ndelungat, nu au fost nregistrate intoxicatii alimentare.

Cadoul cel mai frumos, un bietel sntos!

Un caz care a umplut de bucurie att personalul medical, dar mai ales familia, a fost nasterea unui bietel sntos n primele ore ale zilei de 25 decembrie. Acesta a venit pe lume n jurul orei 03.15 si a cntrit 3,8 kilograme, reprezentnd un adevrat cadou fcut printilor n prima zi de Crciun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.