Sute de brladeni, lasati fara apa de Aquavas

Locatarii din peste 200 de garsoniere si apartamente din Brlad cer prefectului Ciprian Iftimoaei s intervin, dup ce societatea local de alimentare cu ap potabil i-a privat, spun ei, nejustificat de acest serviciu. Desi au trecut patru zile de cnd Aquavas Brlad a sistat furnizarea apei potabile la blocurile V1 si V2, din Zona Grii, cei peste 400 de brldeni nu au primit, pn acum, nici un rspuns oficial din partea societtii. Mai multi locatari sunt asteptati, astzi, la Vaslui, unde vor cere o audient prefectului, n speranta c se va gsi o solutie pentru rezolvarea acestei situatii.

Nemultumirile oamenilor au nceput nc de joi dimineat, cnd au constatat c robinetele au „nghetat”. Pe moment au crezut c e vorba despre una din multele sistri de ap pentru repararea retelei de canalizare, stiut fiind c zona n care locuiesc este una cu probleme. Este vorba despre Strada Gen. Vasile Milea din Zona Grii, cu blocurile V1 apartamente si V1 garsoniere, unde majoritatea locatarilor sunt oameni n vrst. Dup ce au vzut c pn seara tot nu le-a fost reluat furnizarea apei potabile, oamenii au ajuns repede la concluzia c ceva este n neregul si c nu spargerea vreunei conducte a fost de vin. n speranta c vor afla motivul pentru care 110 garsoniere si apartamentele a sase scri au rmas „pe uscat”, au contactat societatea Aquavas Brlad. Din pcate, conducerea firmei nu s-a sinchisit s le dea un rspuns, dar nici s reia furnizarea apei. Asa c, dup trei zile n care copii, adulti si btrni au fost nevoiti s-si aduc ap de la o pomp din apropiere, unii dintre ei au ncercat s afle rspunsuri de la asociatia de proprietari de care apartin. Administratorul le-a explicat c Aquavas Brlad a recurs la aceast sistare pe termen nelimitat, ntruct cele dou blocuri au mari pierderi de ap. Totodat, oamenilor li s-a mai spus c pn ce nu se rezolv aceast problem, nu vor mai beneficia de „luxul” de a avea ap la robinete. Nedumerirea oamenilor este cu att mai mare cu ct, n luna septembrie, spun c au eliminat n totalitate pierderile, prin angajarea unei firme specializate, care le-a curtat subsolurile blocurilor. Mai mult, pe durata reparatiilor de cteva zile, Aquavas le-a oprit furnizarea apei, dar nu le-a explicat si de ce. Abia dup ce au fcut o reclamatie la Compartimentul de Sntate Public Brlad, pe data de 15 septembrie au primit rspuns: nu se va furniza ap pn la remedierea problemei subsolurilor. „nc din luna septembrie am fost somati c ni se va opri apa dac nu facem curtenie la subsol. Asa c fiecare familie a strns bani, cte 2.370.000 lei vechi de apartament, iar prin intermediul asociatiei de proprietari am angajat o firm specializat si ne-am scos toat apa care se adunase la subsol. Atunci ne-am remediat toate problemele de la reteaua de tevi, eliminnd pierderile de pe traseu. Nu nteleg de ce au oprit iar apa nc de joi, de la ora 10. Sunt foarte multi oameni de 80 sau 90 de ani care nu pot merge la pomp s-si aduc ap cu bidonul, darmite s mai urce scrile cu greutatea. Acum, cnd circul si gripa porcin si trebuie s ne ferim de microbi si virusi, atta lume st fr ap. Si ca s nu mai spunem c suntem si n preajma alegerilor”, ne-a spus indignat Janeta Srbu, o locatar de la V1. n plus, spune femeia, tot joi, fr nicio explicatie, reprezentanti ai Aquavas Brlad au luat si apometrul situat lng scara F a blocului de apartamente V1.

Audient la prefect

n aceeasi situatie se afl si cele 110 garsoniere din blocul vecin, care se afl n plin proces de reparatii ale retelei de la subsol, dup ce au strns bani si au angajat o firm. Cum persoanele care stau la garsoniere au apometre separate, nimeni nu ntelege de ce li s-a sistat si lor furnizarea apei. Mai mult, pentru c rspunsul pe care l primesc n continuare pentru lipsa apei sunt pierderile de pe traseu, oamenii ne-au spus c vor merge si la prefect pentru al informa de situatia n care se afl. „Aquavas sustine n continuare c sunt pierderi. De ce nu vin s verifice pe traseu, la apometrul pus lng bloc dac e adevrat. S-o fi consumnd ap, c s-a fcut ordine si curtenie la subsol, dar nu trebuie s vin s vad de unde sunt pierderile? Oricum, noi nu mai tolerm aceast situatie. Personal o s merg luni (astzi, n.r.) la prefect, cu toate actele s vd ce rspuns mi d si dac ne poate ajuta”, a ncheiat Janeta Srbu. Zilele trecute, reprezentantii societt ii de distributie a apei potabile nu au fost de gsit pentru a comenta sau explica problema celor peste 400 de oameni „vduviti” de ap potabil.

1 COMENTARIU

  1. Iar cei care sunt bransati sunt jecmaniti constant in fiecare luna cu 40 % in plus la factura , indiferent de citirea contoarului iondividual. Am facut reparatii la subsol cu firma specializata la care receptia a fost facuta de organe ale SC AQUAVAS si tot degeaba . Adica nu inutil ca inainte ne imputa doar 30 % insa dupa ce am facut reparatii ni s-a marit imputatia la 40 % . Am facut sesizari la ANPC, POLITIE , Consiliu Judetean , Prefectura si toate au ramas fara nici o reactie de raspuns pentru contribuabili. Nici in campania electorala nu ii intereseaza de soarta romanului de rind. In nici o tara nu se mai intimpla asa jaf asupra consumatorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.