Propunerea Liviu Negoita, o masura disperata

PNL l apreciaz pe Liviu Negoit ca primar, dar consider c nominalizarea lui pentru functia de premier este o nou diversiune si, totodat, o „msur disperat” a lui Traian Bsescu. Prin acest joc periculos si nedemocratic, „presedintele urmreste mentinerea Guvernului Boc n functie, n vederea fraudrii alegerilor”, a declarat, ieri, Florin Ciurariu, presedintele Organizatiei Municipale PNL Vaslui.

Ieri, liberalii vasluieni au fcut o trecere n revist a ultimelor evenimente de pe scena politic, explicnd mecanismele care stau la baza actiunilor presedintelui Traian Bsescu. ntre acestea, nominalizarea lui Liviu Negoit, primarul sectorului trei, la functia de premier, este de departe cea mai elocvent cu privire la directia gresit n care se ndreapt Romnia. „PNL l apreciaz pe Liviu Negoit ca primar, dar aceasta este o nou diversiune a lui Traian Bsescu. n realitate, presedintele urmreste mentinerea Guvernului Boc n functie, n vederea fraudrii alegerilor”, a declarat Florin Ciurariu, presedintele Organizatiei Municipale PNL Vaslui. „Liviu Negoit este o msur disperat, iar mentinerea lui Boc face deservicii Romniei, pentru c va aduce cu sine o adncire a crizei”, a mai spus Ciurariu, care a oferit si solutia: „Singurul lucru pe care l putem face este s ne prezentm masiv la vot. Crin Antonescu este varianta care va scoate Romnia din criza economic, politic si moral”.

Copacii nu au nici o vin!

Liderul PNL Vaslui a condamnat practicile „primitive” ale PDL si PSD n ceea ce priveste afisajul electoral. „Nu suport afisajul pe copaci. Am cerut echipelor noastre de campanie s nu fac acest lucru. Acestia (copacii, n.r.) nu au nici o vin, plus c unele afise mai si sperie…”, a spus Ciurariu, f- cnd trimitere la afisele presedintelui Traian Bsescu.

PNL propune o „revolutie fiscal”

Constantin Botez, membru al Biroului Teritorial al PNL Vaslui, a fcut o trecere n revist a ultimelor evenimente generate de PNL. ntre acestea, ntlnirea deputatului Eugen Nicolescu, vicepres edinte al partidului, cu oamenii de afaceri din judet, a fost un prilej pentru prezentarea viziunii liberalilor cu privire la iesirea din criz: „Oamenii de afaceri vasluieni, prin intermediul lui Adrian Costea, reprezentantul CCIA, au prezentat propunerile si sugestiile Camerei pentru iesirea din criz. Aceste sugestii si solicitri sunt aproape identice cu msurile sustinute de PNL”, a declarat Constantin Botez. Liderul liberal a enumerate cteva dintre msurile avute n vedere de PNL pentru iesirea economiei romnesti din criz: n primul rnd, relaxarea fiscal, prin anularea impozitului forfetar, care a dus, la nivelul judetului Vaslui, la nchiderea a peste 2.000 de firme, reducerea impozitelor si taxelor, reducerea dobnzilor la creditele angajate de agentii economici si populatie, eliminarea impozitului pe profitul reinvestit, reducerea cu 10% a costurilor asigurrilor sociale si cu 5% a TVA-ului la alimentele de baz. „Toate acestea – a mai precizat Botez – trebuie corelate cu un tratament egal al contribuabililor si al statului n ceea ce prives te plata amenzilor si penalitt ilor, precum si cu reducerea birocratiei din institutiile administrative”, a conchis Botez.

2 COMENTARII

  1. O fi disperata, dar eu astept cu nerabdare, ANTICIPATELE!!!!!…multumim din inima PSD-ului!!!!pentru ingimfarea si lasitatea de care a dat dovada!!!! La razboi INAPOI, la placinte inainte!!!

  2. ministerul apararii nationale directia informare si relatii publice tel./ fax: 021-319.60.22 e-mail: presamapn@mapn.ro–––––––––- comunicatul nr. 185 din 27.05.2009–––––––––––– persoana de contact: mr. constantin spnu precizari de la ministerul apararii nationale referitoare la pensiile militare––––––––––- pentru o corecta informare a opiniei publice referitoare la pensiile militare, ministerul apararii nationale face urmatoarele precizari: 1. sistemul pensiilor militare de stat din romnia este reglementat de legea nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, fiind un sistem ocupational care se ncadreaza n pilonul al ii – lea privind schemele ocupationale (profesionale) guvernate de directiva 86/378/eec, modificata prin directiva 97/96/ec. acest sistem de pensii nu este un sistem contributiv si conform art. 5, alin. (2) din legea nr. 164/2001, fondurile necesare pentru plata pensiilor militare de stat se asigura de la bugetul de stat.–––––––––––––––- 2. pensia militara medie este de aproximativ 1.700 lei. peste 72% dintre pensiile militare sunt sub plafonul de 2.000 lei. situatia numerica pe transe valorice a pensiilor militare de stat platite n luna februarie 2009 este urmatoarea: 39 – 1.000 lei, 13.143 pensionari, reprezentnd 16 % 1.001 – 2.000 lei, 45.671 pensionari, reprezentnd 55,85% 2.001 – 3.000 lei, 15.881 pensionari, reprezentnd 19,42% 3.001 – 4.000 lei, 6.111 pensionari, reprezentnd 7,47% 4.001 – 5.000 lei, 765 pensionari, reprezentnd 0,93% peste 5.000 lei, 201 pensionari, reprezentnd 0,24%–––––––––––––––– – 3. n categoria pensiilor de peste 5.000 lei sunt cuprinse doar doua pensii ale fostilor sefi ai statului major general, restul fiind pensii ale magistratilor militari.––––––––––––– 4. pensiile militare nu includ si alte venituri, cum ar fi sporuri si indemnizatii suplimentare.–––––––––- 5. izvoarele istorice mentioneaza existenta sistemului de pensii militare nca din anii 1829-1830 cnd s-a organizat armata pamnteana att n muntenia, ct si n moldova (primul regulament ostasesc cuprindea principii pentru organizarea armatei sai n legatura cu „drepturile banesti ale ofiterilor, pensii si socoteli bugetare”). de atunci, legislatia n domeniul pensiilor militare s-a schimbat periodic prin emiterea unor acte normative care au reglementat acest sistem, printre care amintim: decretul nr. 360/22.08.1949 pentru organizarea asigurarilor sociale ale militarilor de cariera; decretul nr. 293/30.07.1959 privind reglementarea drepturilor de pensie ce se acorda ofiterilor si subofiterilor; decretul nr. 141/1967 privind pensiile militare de stat si pensia suplimentara; decretul consiliuluidestat nr. 214/1977 privind pensiile militare de stat.––––- biroul de presa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.