Impresii din orasul frate

Ieri, primarul Brladului, Constantin Constantinescu, a prezentat opiniei publice „operatinea” de nfrtire a orasului pe care l conduce cu orasul francez Vergeze si pe care a coordonat-o la sfrsitul sptmnii trecute.

Edilul sef s-a ntors din Franta cu dovezi clare, respectiv fotografii si filmulete, c pasul pe care l-a fcut Brladul este foarte important pentru viitorul cultural, sportiv si chiar administrativ al urbei. Constantinescu a tinut s puncteze cele mai importante momente ale vizitei delegatiei brldene. „Am apreciat c cel mai important moment a fost acela n care numele orasului Brlad a fost mentionat, alturi de Vergeze, pe indicatoarele de intrare n localitate. Pe urm, un alt moment solemn a fost semnarea actului de nfrtire dintre cele dou localitti, eveniment la care au participat toti oficialii prim riei din Vergeze si n cadrul cruia noi le-am nmnat celor de acolo steagul orasului nostru, explicndu- le totodat semnificatia stemei, ce si are originile bine definite de istorie”, a spus Constantinescu. Din delegatia Brladului a mai fcut parte consilierul local Ionit Chiril, cel cruia i trebuiesc alocate meritele nfrtirii, dar si deputatul Adrian Solomon, despre care primarul a spus c a mers n Franta la invitatia sa…dar pe banii lui. Trebuie spus c localitatea Vergeze, desi are doar putin peste 4.000 de locuitori, este printre cele mai bogate orsele din Franta, avnd cel mai mare venit brut pe cap de locuitor din Hexagon. Cele mai mari venituri la bugetul local vin de la cel mai mare si renumit productor de ap mineral si plat din tar, care si are sediul central n Vergeze. Desi este considerat a fi un oras foarte mic, forma de organizare administrativ a localittii presupune un primar, care este ales de 23 de consilieri locali si 7 viceprimari.

4 COMENTARII

  1. s-a terminat de vandut „sfantul” domeniu public din Barlad? nu mai e nici un metru patratel de vandut sau vreo relicva de centrala termica? s-a terminat de vandut si de inchiriat tot pe aici… si s-au dus omuletii nostri acolo poate iese ceva de pe acolo… cine stie? daca nu iese nik de acolo cautati alt satuc pt „infratire”… poate, poate… cine stie?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.