Camera de Comert a premiat cele mai bune firme

Parc n ciuda crizei pe care o traverseaz, joia trecut, mediul de afaceri vasluian s-a aflat n srbtoare. Cu entuziasm si, chiar dac pare greu de crezut, cu ncredere n viitor, patronatul local si-a dat ntlnire la cea de-a XVI-a editie a Topului Firmelor. ntr-o atmosfer destins, firmele din judet si-au pus bilanturile pe mas, n vederea stabilirii clasamentul celor mai performante societti pe anul 2008. Premiile au fost decernate pe sase domenii de activitate, pe segmentul societtilor mijlocii, mari, foarte mari si microntreprinderi.

La sfrsitul sptmnii trecute, a avut loc cea de-a XVI-a editie a Topului Firmelor din judetul Vaslui. Eveniment de important major pentru mediul de afaceri local, topul a reflectat realizrile agentilor economici pe anul 2008. Pentru decernarea premiilor, a fost constituit o comisie de specialisti, care a judecat exclusiv dup criteriile economice. Practic, au fost accesate datele pe care operatorii economici le-au transmis la Registrul Anual. S-au avut n vedere datele de la Ministerul Justitiei, Ministerul Finan- telor, vmi etc. Topul a avut o faz eliminatorie, iar decernarea premiilor a acoperit segmentul firmelor mijlocii, mari, foarte mari si microintreprinderile. Potrivit organizatorilor, clasamentul a fost validat n data de 20 octombrie, de ctre o comisie local. Metodologia care a stat la baza calculelor realizate s-a aplicat unitar la nivel national. Initial, au depus bilanturi 6.084 de agenti economici, din care 2.911 au iesit din top n urma aplicrii criteriilor economice eliminatorii. n primele zece pozitii s-au situat 655 de firme, 138 de societti ocupnd locul I, 100 – locul II, iar 81 – locul III. De asemenea, 18 firme au primit diplome de excelent, datorit faptului c au ocupat, n ultimii trei ani, locul I. Ionel Constantin, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultur Vaslui, le-a spus reprezentantilor celor 140 de societti prezente la eveniment c, n actuala conjunctur economic extrem de dificil, este deosebit de important s se pstreze aceast traditie. V multumim c existati si rezistati n aceast perioad! V felicit colectivele de salariati pe care le aveti si v doresc ca, la anul, s fiti mai multi! Contributia dumneavoastr este ca o adevrat mare mut la bugetele locale si centrale, a spus Ionel Constantin. Pe parcursul decernrii premiilor pe fiecare sectiune de activitate, au luat cuvntul oameni de afaceri, precum si reprezentanti ai autorittilor locale. Ovidiu Copacinschi, presedintele Asociatiei Patronale a Industriei Mici si Mijlocii Vaslui, le-a transmis celor prezenti felicitri, pentru c au dat dovad de o solidaritate social adevrat. IMM-urile reprezint motorul dezvoltrii economice a judetului Vaslui. Sunteti singurul element de stabilitate n societate, n conditiile n care guvernele cad unul dup altul iar sindicatele ies n strad. Voi munciti cinstit, corect si alimentati bugetul statului. Nu trebuie trecut cu vederea impozitul forfetar, care a fost o gaf fiscal ce a distruns 2.000 de firme vasluiene, a precizat Copacinschi. Si Adrian Tigici, directorul SC Gaz- Est SA Vaslui, a urat felictri si mult succes oamenilor de afaceri vasluieni. n aceast perioad de criz, conducerile operatorilor economici au dat dovad de un management deosebit. Astfel de conductori ca dumneavoastr au dat o sperant mediului de afaceri vasluian, a spus Tighici.

Autorittile salut patronatul

Dumitru Buzatu, vicepresedintele Consiliului Judetean Vaslui, a transmis la rndul lui felicitri din partea autorittilor locale. n condit ii grele ati fcut eforturi pentru a v mentine pe linia de plutire. V doresc succes si s ne ntlnim mai prosperi data viitoare. Ceea ce v planificati n materie de afaceri s se realizeze ntr-o perioad ct mai scurt, a spus Dumitru Buzatu. Si Vasile Pavl, primarul municipiului Vaslui, a avut cuvinte de laud la adresa oamenilor de afaceri vasluieni. Pentru agentii economici, anul 2009 a fost mult mai dificil dect anul trecut. Mediul de afaceri vasluian este deosebit, chiar dac n anumite domenii sunt mari probleme. Judetul Vaslui are nevoie de firme puternice, care s participe la bugetul local. Eu sunt constient de eforturile pe care le faceti n activitatea de zi cu zi, iar mpreun trebuie s construim pentru municipiul Vaslui si pentru ntregul judet, a spus Pavl.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.