Dream, un single cu impact si dupa 20 de ani

Dup mai mult de trei ani de la nfiintare, trupa brldean de pop rock GOT-X si-a lansat, marti sear, primul lor album. CD-ul contine doar patru melodii, dar toate sunt lucrate ca si cum membrii trupei ar fi adevrati profesionisti. Realizarea celor patru brldeni este cu att mai impresionant cu ct, desi au vrste cuprinse ntre 8 si 13 ani, copiii au cntat pe scen alturi de trupe mari din Romnia si Germania. Lansarea minialbumului intitulat „Dream” a fost emotionant, n special pentru tatl copiilor, ntruct trupa a preluat, prelucrat si interpretat o melodie cu acelasi nume compus n urm cu 20 de ani pentru formatia din care fcea parte atunci.

Manifestarea a debutat cu prezentarea Asociatiei Culturale si Umanitare „Music for Kids”, organizatorul lansrii albumului „Dream”. Unul din fondatorii acesteia, Luminita Lia Moldovanu, referent-instructor la Centrul de Plasament „Elena Farago” Brlad, a tinut un mic discurs, n care a fcut cteva precizri referitoare la scopul Asociatiei pe care o conduce. n primul rnd, aceasta a fost nfiintat pe data de 6 octombrie 2009, evenimentul muzical de marti fiind prima actiune de care s-a ocupat n calitate de organizator. ns, chiar dac Asociatia are doar o lun de viat, ultimii zece ani au avut un rol important n reusita nfiintrii acesteia. Asa cum au fcut si n tot acest timp, fondatorii si propun s sprijine n continuare copiii talentati, att moral ct si financiar, n domeniul muzicii, artelor plastice, literaturii si sportului. Luminita Lia Moldovanu a ncheiat mica introducere, mentionnd cu mndrie c trupa GOT-X este prima de care s-a ocupat pn acum. Microfonul a fost preluat de Gabriel Lavraniuc, impresarul copiilor, care a multumit celor prezenti la manifestarea muzical. ncercnd s mai „taie” din emotiile micilor artisti, acesta a povestit cteva ntmplri amuzante din timpul nregistrrii melodiilor n studioul din Germania sau de la concertele sustinute de rockerii brldeni. Gabriel Lavraniuc a subliniat faptul c nu el a fost cel care i-a descoperit, nici mcar nu i-a format, dar a declarat c este foarte mndru de realizrile lor de la nfiintarea trupei n urm cu trei ani.

Muzic pentru sufletul ndrgostitilor…

n clipa n care cei patru membri ai trupei de pop-rock si-au fcut aparitia pe scen, toat audienta a ncetat orice discutie nceput cu vecinul de mas. Stiau c ceea ce avea s urmeze i va impresiona, mai ales c multi din cei prezenti i cunosteau personal pe artisti. Solista principal, Giulia, care „atac” si clapele, a nceput prin a-si prezenta colegii, respectiv Giovanni (bass si voce), George (chitar si voce) si Gino (tobe). A mentionat c prima melodie intitulat „Troubled Love” a fost inspirat de mezinul Gino, care a avut o pasiune n timp ce mergea la grdinit. Imediat linistea din sal a fost nlocuit de sunetele instrumentelor si vocilor celor trei vocalisti, care au atras aplauze furtunoase de la publicul entuziast. A urmat cea de-a doua melodie, intitulat „On my street”, fr a fi ns nsotit de o poveste special, dar tot la fel de apreciat de cei prezenti. n schimb, piesa „Dream”, care a dat si numele albumului, a fost schitat n urm cu 20 de ani de trupa tatlui Giuliei, ajungnd n final melodia reprezentativ a lui GOT-X, dup cum aprecizat chiar ea. Pe msur ce artistii o interpretau, spectatorii simteau fiori iar tatl Giuliei, care i urmrea aproape de scen, chiar a scpat cteva lacrimi de emotie. A urmat ultima melodie de pe minialbum, „Love is important”, si varianta n limba romn a melodiei „Troubled Love” tradus prin „Dragoste pacoste”. Aceasta a strnit chiar hohote de rs, fiind presrat cu versuri amuzante, cei prezenti putndu-se regsi foarte usor n situatiile prezentate.

Trecut, prezent, viitor

De la interpretarea unor melodii din repertoriul romnesc sau cel international n apartamentul propriu, trupa GOT-X a evoluat foarte mult. Rockerii au debutat international n decembrie 2008, n cadrul a dou concerte la Dortmund, Germania, unde de altfel au nregistrat si minialbumul pe care abia l-au lansat. Mezinul Gino a fcut furori prin energia de care deborda cnd lovea tobele n studioul de nregistrri, dar si prin profesionalismul, energia si talentul su. nc de atunci, cei patru copii au fcut impresie bun, cntnd pe scen pentru audiente formate din 300-350 de persoane, fr a-si trda deloc emotiile. GOT-X a stat pe aceeasi scen cu trupele germane HiFidelity si The Claymore. Au obtinut locul I la diverse concursuri de interpretare din tar, fiind predestinati pentru un viitor de succes. Tot live, copiii vor putea fi ascultati n Brlad astzi si smbt la Casa de Cultur „George Tutoveanu”, alturi de trupele The Claymore si Interitus Dei. Apoi, vor lua o pauz pentru a se ocupa de scoal, timp n care o echip de compozitori pregtesc viitoarele piese la care vor lucra si ei n 2010. Tot anul viitor, artistii vor filma primul videoclip la melodia „Dream”, att n Romnia ct si n Germania.

5 COMENTARII

  1. Da asa este . pe acolo prin BT se duc toti copkii de la 11-15 ani si vreo cativa draci mai mari si i-si bat joc de ei.Ii invata toate prostiile incepand cu bautura si fumatul pana la consum de drogur si in cazul fetelor cuminti de 12-13 ani se experimenteaza prima ” Mu_e”.

  2. Pai eu ce ziceam macar daca ar fi mai grijuliu patronu da pe el il doare in cot de asta atat timp cat vin banii (din vanzare), asa ca uitete si tu pe youtube la vreo 3-5 filmari pe acolo si mai vedem. Eu unu am vazut o filmare cu telefonul a „cuiva” cum a dat o mue in buda.

  3. ceva pute in chestia asta.
    exista o comunitate de rockeri barladeni de ani buni si… prea putini spre niciunul nu a auzit pana acum de plozii astia… ceva nu e-n regula!
    ah,… si inca ceva… voi de ce nu mentionati nimic de Ashaena trupa care exista din 2005 si cu adevarat profesionista si cu concerte sustinute in intreaga tara ?!?!?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.