Protestul doi n unu

Ieri, aproximativ 100 de sindicalisti din sntate, nvtmnt si din cadrul DGASPC Vaslui au pichetat sediile partidelor aflate la guvernare, PSD si PD-L. Profitnd de faptul c cele dou sedii de partid sunt vecine, sindicalistii s-au mprtit n dou tabere. Liderii UNCSLR „Frtia” si Sanitas Vaslui, Gheorghe Croitoru si Daniela Cltinici, care sunt si consilieri PSD, au avut grij s nu-si deranjeze prea tare sefii de partid si au protestat n fata sediului PD-L. „Normal, pentru c PSD a oferit niste functii unor lideri de sindicat si pentru c responsabil de tot ce se ntmpl este prim-ministrul Emil Boc, care face parte din PD-L”, s-a justificat Gheorghe Croitoru.

Pentru a demonstra c sunt hot rti s porneasc lupta sindical mpotriva partidelor aflate la guvernare, ieri, sediile din Vaslui ale PSD si PD-L au fost pichetate de sindicalisti din sistemul bugetar. Legea salarizrii unice, disponibilizrile anuntate n sistemul bugetar si cele zece zile de concediu obligatoriu impuse bugetarilor sunt principalele motive pentru care acestia au decis s ias n strad. Aproximativ 100 de sindicalisti, din sntate, nvtmnt si din DGASPC au pichetat sediile celor dou partide. Sindicalistii s-au mprtit n dou tabere, n fata celor dou sedii, aflate fat n fat, de o parte si de alta a strzii Stefan cel Mare. n calitate de lideri de sindicat, Gheorghe Croitoru, presedintele filialei vasluiene a UNCSLR „Frtia”, si Daniela Cltinici, liderul Sanitas Vaslui, nu au putut s lipseasc de la miscarea de protest, dar, fiind si consilieri PSD, n Consiliul Judetean, respectiv n Consiliul Local, au ales s protesteze n fata sediului… PD-L. „Normal, pentru c PSD a oferit niste functii unor lideri de sindicat si pentru c responsabil de tot ce se ntmpl este prim-ministrul Emil Boc, care face parte din PD-L”, a explicat Gheorghe Croitoru.

Invitatii la cafea

La sediul PD-L, protestarii au fost ascultati de Dumitru Bltatu, care a cerut s i se prezinte nemultumirile sindicalistilor. Din pcate, acestia nu au putut s-i prezinte dect verbal revendicrile, „pentru c noi le avem n minte si n suflet, nu pe hrtie”, a spus Gheorghe Croitoru. Invitati la discutii „nuntru, la o cafea”, sindicalistii au refuzat s intre, iar pichetarea a decurs n modul cel mai pasnic cu putint. Pe trotuarul opus, n mijlocul protestatarilor s-a aflat Dumitru Buzatu, presedintele Organizatiei Judetene a PSD Vaslui. Acesta a ascultat pe rnd nemultumirile celor din Sntate, ale reprezentantilor DGASPC si, mai ales, pe cele ale cadrelor didactice, care sau dovedit mai vehemente n solicitarea drepturilor ce li se cuvin. „Sperm s prezinte la nivel central problemele noastre, cu toate nemult umirile care i-au fost aduse la cunostint, si c aceste partide politice vor avea politici economice viabile, care s aduc bunstare celor care muncesc”, a declarat Sorin Tiplea, liderul „Didactica” Vaslui.

2 COMENTARII

  1. BRAVOOOOOOOOOOOOOO! sindicatul si-a facut datoria. fraierii de membri n-au decat sa plateasca in continuare cotizatia ca liderii au de incasat banii pentru activitatea sindicala, de mers la o cafea cu buzatu et co. si de aranjat posturi sau afaceri bune. traiasca lupta sindicala!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.