PNL vrea reducerea numarului de parlamentari la 316

PNL a depus la Parlament un proiect de modificare a Legii electorale care prevede reducerea numrului de parlamentari la 316, a anuntat, joi, deputatul PNL Eugen Nicolescu, artnd c pentru diminuarea numrului de alesi nu este nevoie de un referendum, ci de o „simpl modificare” legislativ.

Potrivit lui Nicolescu, proiectul liberalilor stipuleaz mrirea normei de reprezentare a senatorilor si deputatilor ceea ce va avea ca efect diminuarea numrului de parlamentari. Astfel, conform proiectului propus de PNL, norma de reprezentare a deputatilor va creste de la 70.000 la 110.000 de cetteni, iar norma de reprezentare a senatorilor se va mri de la 160.000 la 221.000 de cetteni, a mai spus Nicolescu. El a artat c, n aceste conditii, numrul deputatilor va fi de 217, iar numrul senatorilor de 99, rezultnd un total de 316 de parlamentari. Nicolescu a mai spus c aceast modificare va duce la creserea calittii dezbaterilor n comisiile de specialitate, la mbunttirea prezent ei parlamentarilor la lucrri, la conditii mai bune pentru desfsurarea activittii n teritoriu, la reducerea cheltuielilor. El a artat c proiectul liberalilor nu prevede modificarea sistemului bicameral al Parlamentului, deoarece acest sistem este o garantie a ndeplinirii corecte a procesului legislativ. Potrivit lui Nicolescu, tema Parlamentului unicameral trebuie s fie supus dezbaterii publice astfel nct la revizuirea Constitutiei, cettenii s fie bine informati pentru a vota n cunostint de cauz. Parlamentarii au avizat negativ, miercuri, n plenul reunit al celor dou Camere, scrisoarea presedintelui Traian Bsescu privind convocarea unui referendum national n aceeasi zi cu alegerile prezidentiale pe tema Parlamentului unicameral si a reducerii numrului parlamentarilor la maximum 300.

2 COMENTARII

  1. jos cu toti trantorii din parlament, aceeasi oameni din ’90 pana acum, doar morti se dau plecati astia din parlament. sa fie 316 si asa un numar mare pt o tara mica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.