Pensionarii si-au cerut drepturile

Peste 200 de pensionari vasluieni au protestat, ieri, n Centrul Civic, pentru a-si apra drepturile. Solicitrile lor sunt foarte clare, una dintre cele mai importante dorinte fiind pstrarea vechii metodologii de calcul a valorii punctului de pensie prin desprinderea de salariul mediu pe economie. n opinia liderilor Sindicatului Pensionarilor Vaslui, indexarea valorii punctului de pensie cu rata inflatiei este incorect si va duce la scderea pensiilor n plat. nlocuirea metodologiei actuale constituie un dezavantaj pentru pensionari, care se traduce n pierderea unui drept legal cstigat. De asemenea, persoanele n vrst solicit ca impozitarea pensiilor s se fac numai pentru sumele ce depsesc valoarea de 1.500 de lei. Pensionarii adunati n centrul Vasluiului au acuzat oamenii politici c, n ultimii 19 ani, au fcut numai promisiuni si nimic concret. S-a ajuns la disperare si nu se mai poate tri asa. Oamenii sunt tot mai bolnavi, medicamentele sunt scumpe, iar dac se va mri si taxa pe valoarea adugat, alimentele vor costa si mai mult. Principala noastr revendicare este mentinerea calculului pentru punctul de pensie la 45% din salariu mediu brut pe economie, a spus Ioan Stamate, presedintele Comitetului Judetean al Sindicatului Pensionarilor Vaslui. Pensionarii mai sustin c foarte multe persoane au apelat la pensia anticipat pentru c nu au avut de ales, aceasta fiind o form mascat de somaj.

4 COMENTARII

  1. Vivi, nu te manifesta dpa imbecilitatea si demagogia lui Boc. Pensiile de peste 1.000 sunt impozitate. Chiar daca nu este legal , deoarece a fost luat o data impozitul pe salariu , acum este impozitata a doua oara. Insa , este norma economic , deoarece se impoziteaza partea care este contributie de la buget , insa latratorii nu explica serios multimii, ca se invrajsbeasca romani contra romani in vederea prostirii mai usor. Uitati-va la spanioli, la greci, la nemti la oricare , sunt uniti singura populatie dezbinata din Europa este cea romaneasca. Pana si moldovenii de la Chisinau au luat taurul de coarne si l-au fugarit pe VORONIN , doar romanii se prosterneaza la hahaiala , dandui-se subiecte de scandal public si de ura intre diferite categorii sociale , de parca legile bune sau rele nu de ei au fost facute.

  2. Dictatura BASESCU&BOC , s-a dovedit mai neagra decit amaraciunea cuplului CEAUSESCU. Dupa ce i-a prostit pe cadrele didactice ca le mareste cu 50 % salariul nesimtit de mare si a promulgat legea , dupa ce fraierii au votat „portocala otravita „, au anulat legea organica cu OG neconstitutionala. Balamucul legislativ promovat de cuplul de neagra amintire pentru istoria moderna a tarii BASESCU&BOC, intrece orice imaginatie. Cu o mila inteleasa a sters datorii de 3,5 milioane de euro la bugetul statului pentru firmele ministrei sportului Placinta , pentru inalte servicii de sponsorizare a clanului PD-L. La fel a modificat Codul Fiscal pentru 2010 , anulind accizele la produsele de lux de „pima necesitate si nesimtite „: iahturi, arme in afara de cele militare, bijuterii din aur si platina, imbracaminte din blana naturala, cristaluri, ca sa poata fi mai lesne cumparate de potentatii canurilor politice interlope si sa fie tradus in practica motoul: SA TRAIASCA UNII (EI)BINE !. Asa ceva nu se intimpla nicaieri in lume , unde luxul este taxat suplimentar . Si sunt nesfirsite sirul de demagogii cu care ne improasca zilnic. Cele mai scumpe sosele din lume se fac in Romania ca doar platesc fraierii care au votat, de aia nu sunt bani de salarii si pensii la buget , deoarece au distrus tara construita din greu de CEAUSESCU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.