Bordeianu, afara din PNL!

Motiunea 11 mpotriva Romniei i-a fost fatal deputatului Dan Bordeianu, care, ieri, cu 102 voturi pentru din cele 118 exprimate, a fost exclus din PNL. PD-L Vaslui, mai mult ca sigur viitoarea destinatie politic a deputatului rmas liber de contract, l va nregimenta fr rezerve. Ieri, Bordeianu nu a putut fi contactat, dar bunul su prieten, deputatul PD-L Dan Marian, a lsat s se ntrevad putin din viitorul acestuia: (…) dup ce se va vindeca, voi avea, cu sigurant, o discutie politic cu el.

Ceea ce era de asteptat, ieri, s-a ntmplat: deputatul Dan Bordeianu a fost exclus din PNL. Delegatia Permanent a PNL a votat excluderea acestuia din partid, cu 102 voturi pentru din cele 118 voturi exprimate. Grav bolnav n perioada n care colegii lui de partid votau, la Bucures ti, motiunea de cenzur 11 mpotriva Romniei, Dan Bordeianu a ncercat s joace la dou capete, desi stia c risc sanctiuni dure, mergnd pn la excluderea din partid. Probabil, asta a si urmrit, Bordeianu fiind puternic influentat de factori perturbatori din exteriorul PNL. Contactat telefonic, fostul liberal Dan Marian, ajuns prim-vicepresedinte al PD-L Vaslui, a avut o declaratie mai mult dect sugestiv. Dan Bordeianu este prietenul meu, dar, din pcate, zilele acestea, trece printr-o grea suferint, fiind grav bolnav. Eu nu pot s-i doresc dect mult sntate si, dup ce se va vindeca, voi avea cu sigurant o discutie politic cu el. n lumina acestei declaratii, nu mai este nici un dubiu c PD-L, aceast mam a rnitilor politici, va fi urmtoarea oprire a fostului liberal. Totodat, decizia radical a PNL clarific un aspect foarte important: degeaba se chinuie PD-L s racoleze membrii altor partide, c liberalii si fac singuri curtenie. Parlamentarul prseste rusinos PNL-ul, ntrind dreapta care l sustine pe Traian B- sescu. Ieri, pe lng Bordeianu, alti patru parlamentari PNL (Ovidius Mrcutianu si Cezar Mircea Mgureanu – senatori, Ioan Tabugan si Dan Pasat – deputati) au fost exclusi din partid, iar deputatul Neculai Rebengiuc si-a dat demisia. Remintim c, nainte de votul pe motiune, liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat c cei care vor absenta nemotivat la vot vor fi exclusi si din partid, si din grupurile parlamentare.

Cristian David: este si un cstig, si o pierdere

Senatorul Cristian David, presedintele Filialei Teritoriale a PNL Vaslui, a declarat c excluderea deputatului Dan Bordeianu din partid era previzibil si, pentru filiala vasluian, msura poate fi interpretat si ca un cstig, si ca o pierdere. Aceast decizie era de asteptat, dat fiind faptul c PNL a adoptat o atitudine de fermitate si consecvent n demersul su politic recent. Fat de situatia domnului deputat Bordeianu, motivele pe care acesta le-a invocat n sustinerea absentei sale de la votul din Parlament au fost considerate neconvingtoare si, ca atare, si decizia excluderii sale a fost sustinut de majoritatea covrsitoare a membrilor Delegatiei Permanente a PNL. Este n egal msur un cstig si o pierdere. Este un cstig, pentru c se asigur sustinerea coerent, unitar si fr fisur a actiunilor noastre politice, si este totodat o pierdere, pentru c orice parlamentar pe care PNL l pierde nseamn o investitie politic risipit si un punct de sprijin politic n minus.

Motiunea trece, Bordeianu pica!

Iat n ce a constat activitatea deputatului Dan Bordeianu, ales n alegerile din 2008 n colegiul uninominal nr. 2 (Vaslui rural), membru al Comisiei pentru administratie public, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic: a avut 14 luri de cuvnt n plen, 12 declaratii politice, 11 propuneri legislative initiate, 2 ntrebri si interpelri si si-a pus semntura pe 8 motiuni. A lipsit de la cea mai important – Motiunea de cenzur 11 mpotriva Romniei.

2 COMENTARII

  1. Electoratu i-a votat ca sa faca ceva pt tara asta nu pt ca au viziune liberala iar daca nu reusesc sa faca acest lucru la urmatoarele alegeri electoratul poate sa isi exprime din nou parerea.

  2. TOTI CEI DE TEAPA LUI BORDEIANU SI IN SPECIAL CEI CARE MIHREAZA DE LA UN PARTID LA ALTUL ATUNCI CAND SUNT IN FUNCTIE TREBUIE SA FIE DEMISIONATI / EXCLUSI SI DIN FUNCTIE. ELECTORATUL CU VIZIUNE LIBERALA A PROMOVAT PE DAN MARIAN SI PE BORDEIANU IN PARLAMENT. DACA ACESTIA NU MAI AU VIZIUNEA PARTIDULUI SA SE DEA DEOPARTE DAR SA NU TREACA LA ALT PARTID CU ACCEASI CALITATE – DEPUTAT/SENATOR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.