Votul ilegal nseamna nchisoare!

Avnd n vedere gradul ridicat de asteptare din partea cettenilor fat de actiunile structurilor Ministerului Administratiei si Internelor pentru buna organizare si desfsurare a procesului electoral din lunile noiembrie-decembrie, Ministerul Administratiei si Internelor a demarat o campanie de informare si constientizare a cettenilor mpotriva fraudelor electorale. Lansarea campaniei a fost marcat ieri, la Vaslui, printro conferint de pres, la care au participat Mihai Carp, seful Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui, Paul Smntn, comandantul Inspectoratului de Jandamri Vaslui, si Valeriu Bodoga, seful Inspectoratului Politiei de Frontier.

Acest demers are n vedere att situatia efectiv nregistrat de ctre Inspectoratul General al Polit iei Romne la procesele electorale anterioare ct si o anumit perceptie public ntretinut de unii politicieni privind posibilitatea fraudrii alegerilor cu sprijinul Ministerului Administratiei si Internelor Campania este derulata ncepnd cu data de 23 octombrie 2009, odat cu nceperea campaniei electorale si se va termina n ziua turului al doilea al alegerilor, respectiv n data de 6 decembrie 2009. Campania de responsabilizare a cettenilor mpotriva fraudelor electorale are mesajul VOTUL ILEGAL NSEAMN NCHISOARE!.

SCOPUL CAMPANIEI

Informarea cettenilor privind sanctiunile legale prevzute pentru nclcarea legislatiei electorale ???? Constientizare si responsabilizare a cettenilor pentru a asigura un VOT CORECT

ACTIUNI N CADRUL CAMPANIEI

Campania cuprinde mai multe actiuni menite s informeze opinia public asupra sanctiunilor legale aplicate pentru votul multiplu (cea mai frecvent modalitate de fraud electoral, potrivit perceptiei publice). Rolul campaniei este de a responsabiliza si constientiza populatia cu drept de vot. Vor fi editate si tiprite afise si fluturasi cu mesajul campaniei, distribuirea fluturasilor urmnd s se fac, n special, prin intermediul serviciilor de prevenire de la nivelul Inspectoratelor judetene de politie si/sau prin politistii de proximitate. La actiunea de distribuire a afiselor si fluturasilor particip toate structurile din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor. De asemenea, pe fiecare site al structurilor apartinnd Ministerului Administratiei si Internelor dar si al prefecturilor este postat un banner web al campaniei. Acest lucru nseamn toate site-urile institutiilor centrale dar si inspectoratelor judetene de politie, jandarmerie, politie de frontier, situatii de urgent, prefecturi, etc. – aproximativ 180 de site-uri. Ulterior, bannerul poate fi postat si pe site-urile partenerilor interesati pentru diseminarea mesajului. Sectiune de web special pe site-ul Ministerului Administratiei si Internelor – www.votcorect.mai.gov.ro Sectiunea web cuprinde informatii despre toate contraventiile si infractiunile din legislatia electoral. Sectiunea se va putea accesa si printr-un click pe bannerul de campanie postat pe fiecare din siteurile gzduitoare. Totodat, se va nfiinta o adres de mail unde cettenii pot posta att mesaje/sesizri dar si nregistrri video care privesc aspecte care au legtur cu fraudele electorale. Fiecare informatie sau nregistrare relevant va fi verificat n regim de urgent de ctre organele de aplicare a legii. Aceast adres de mail va fi functional n zilele alegerilor, respectiv n 22 noiembrie si 6 decembrie. Se ofer astfel o alternativ celor care n mod corect doresc s semnaleze anumite situatii, n alt parte dect la televiziunile care au astfel de sectiuni pentru public. Toate materialele produse n cadrul campaniei vor contine mesajul de sesizare la 112 n cazul sesizrii unor nclcri ale legislatiei electorale n acest sens va exista un operator special n dispeceratul 112 care va prelua acest tip de sesizri.

2 COMENTARII

  1. Votul ilegal inseamna sa votezi pentru tovarasul TRAIAN BASESCu si a Partidului Delapidatorilor Liberi , care au facut praf economia tarii si legislatia total ambigua prin trompeta Emil Boc-Poc.Sar cum isi face datoria Politia in cazul lipirii afiselor oriunde altundeva decit in locurile special amenajate conform legii, asa se va intimpla si cu votarea ilegala in favoarea lui Basescu.Doar nu degeaba s-au facut sectii speciale de votare in localitatile unde primarii sunt de la PD-L,in toata tara.

  2. Domnilor draga ce e atata teama si atata mobilizare in legatura cu,,FRAUDA ELECTORALA” ? Eu am participat direct intr-o sectie de votare la desfasurarea procedurii de vot Va spun eu(si asta poate sa o confirme si altii care au participat la acest eveniment) NUSE FAC FRAUDE LA VOT
    Sunt niste liste cu alegatori care au nr ,serie de buleletin,adresa alegatorilor trecute pe ele si liste suplimentare pe care se trec alegatori(cu probleme) Pe aceste liste se trece numele,adresa nr de buletin seria (de obicei sunt persoane putine trecute pe aceste liste) Fiecare partid isi alege cate un observator care este in stare sa te urmareasca si cand mergi la WC(depinde daca ai timp) NUMARUL DE VOTURI DIN URNA TREBUIE SA CORESOUNDA CU NR ALEGATORILOR DE PE LISTA Cind se face numararea voturilor stau reprezrentantii partidelor si asista CUM SE POT FRAUDA ALEGERILE ? CINE VREA SA FACA PUSCARIE? Cine imi va da o metoda de fraudare a alegerilor intr-o sectie de votare asi dori sa o posteze sa stiu si eu EU CRED CA ALEGERILE SE FAC CORECT SI NU SUNT FRAUDATE CUI II ESTE TEAMA?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.